Norica Nicolai, atac la Guy Verhodstadt: Vei veni la București să sprijini copiii securiștilor

Publicat: 23/05/2019, 19:23

„Draga Guy, înțeleg că te pregătești să fii prezent la o manifestare electorală a unei alianțe politice de tip neo-populist, a cărei listă de candidați la alegerile europene este condusă de o persoană care a purtat în tinerețe uniforma odioasă a Securității lui Ceaușescu. Cel care conduce astăzi lista a avut drept misiune să o supravegheze pe Doina Cornea, cel mai proeminent dizident anti-comunist al anilor 1980. În toate culturile politice există convingerea că cineva care a îmbrăcat uniorma unui serviciu de securitate o va purta toată viața, pe față sau în ascuns. Vei veni la București pentru a-i sprijini pe copiii securiștilor noștri să devină securiștii copiilor noștri”, a scris Norica Nicolai, joi, Facebook.

Eurodeputatul ALDE i-a mai spus lui Verhofstadt că ar fi fost bine să îi dea un telefon pentru a îi explica pe cine vine să susțină la București.

„Înainte de a-ți lua biletul pentru București, ar fi fost bine să-mi dai, mie sau colegilor mei, un telefon ca să-ți povestim cu cine ești pe cale să bați palma. Întreaga listă a celor pe care plănuiești să-i susții geme de odrasle sau discipoli ai poliției politice comuniste. Chiar dacă nu judecăm niciodată copiii pentru greșelile părinților este bine să știi că în România avem o vorbă: așchia nu sare departe de trunchi! Dragă Guy, mă preocupă mai puțin picnicul la care vrei să participi – am vrut doar să știi de la mine cu cine vei sta la masă – ci mă îngrijorează continua ta campanie împotriva țării mele”, a mai afirmat Nicolai.

Ea i-a mai transmis liderului grupului ALDE din PE că greșește profund atunci când devine partizanul instituțiilor care au avut practici represive în România.

„Cred că greșești profund când te manifești ca un partizan necondiționat al instituțiilor și practicilor represive și cred că greșești și mai mult când refuzi să vezi gravele abuzuri petrecute în justiția din România din ultimii 10 ani. Ca de la liberal la liberal îți spun că mă așteptam să văd mai multă sensibilitate față de abuzul de putere și amestecul vădit al serviciilor de informații în justiția din România”, a explicat Norica Nicolai.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul ALDE a precizat că partidul din care face parte a susținut întotdeauna libertatea și drepturile cetățenilor. Nicolai îi mai transmite lui Guy Verhofstadt că Emmanuel Macron nu a pomenit de el atunci când a vorbit despre noua construcție pe care intenționează să o facă în viitoarea legislatură a Parlamentului European.

„Noi, în ALDE România, stăruim să credem că libertatea cetățeanului are prioritate în raport cu aparatele coercitive ale statului și că definiția reală a statului de drept pleacă de la calitatea drepturilor și libertăților individuale, nu de la puterea necontrolată pe care o acumulează, încurajați de politicieni populiști, instituțiile judiciare și de forță. Și, Guy, mă îngrijorează că, într-un interviu din presa belgiană, Emmanuel Macron vorbește despre viitoarea construcție pe care o are în vedere cu lideri precum Charles Michel, Mark Rutte, Antonio Costa și alții. Nu găsesc numele tău aici. Sau poate ai fost trecut la categoria «și alții». Nu o să ne vedem vineri, dar o să ne vedem cu siguranța la Congresul nostru de la sfârșitul lui iunie unde noi vom susține valorile pe care odată le-am susținut împreună: demnitatea persoanei umane, libertatea, egalitatea, democrația și domnia legii”, a conchis Norica Nicolai.

Reacția acesteia vine în contextul în care liderul europarlamentarilor ALDE, Guy Verhofstadt, va fi prezent la mitingul Alianței 2020 USR-PLUS care va avea loc vineri, 24 mai, din București. Organizatorii anunță că mitingul va fi diferit, participanții putând că stea pe iarbă sau vor putea juca badminton cu candidații Alianței.

Potrivit sursei citate, Alianța 2020 USR PLUS va organiza cel de-al treilea miting electoral în Parcul Izvor, eveniment care va începe la ora 16:00 și se va termina la ora 22:00. Evenimentul va fi deschis de un concert, urmând ca la ora 19:30 să înceapă discursurile președinților celor două partide, Dan Barna și Dacian Cioloș, și ale candidaților la europarlamentare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...