Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare din 14 decembrie

Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare din 14 decembrie
Publicat: 03/12/2014, 12:55

Potrivit sursei citate, noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va fi valabil până la 12 decembrie 2015, urmând să fie în circulație, zilnic, peste 1.100 de trenuri.

„Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieței atât prin optimizarea orariilor și a capacității de transport, cât și prin asigurarea condițiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile”, se precizează într-un comunicat remis, miercuri, agenției MEDIAFAX.

CFR Călători mai precizează că va asigura, și în 2015, serviciul public de navetă între marile orașe și localitățile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menținut mersul de tren cadențat pe rutele unde condițiile de circulație și exploatare permit acest lucru și unde traficul de călători este cu preponderență de navetă: București Nord – Ploiești, București Nord – Pitești și Constanța – Mangalia (în sezonul estival).

Pe de altă parte, pentru asigurarea accesibilității și mobilității călătorilor, dar și pentru desfășurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Pitești și alte orașe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel, față de 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

În ceea ce privește zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroșani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcție de sezon și de trafic, mai anunță CFR Călători.

Astfel, în această iarnă, după suplimentările capacității de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, sunt introduse Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinații turistice montane țară. „În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preț la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinație: una din stațiile feroviare de pe ruta Sinaia – Brașov; gara Vatra Dornei Băi; gara Petroșani”, mai precizează compania.

Totodată, și în 2015, trenurile de pe ruta București Nord – Constanța vor avea durate de parcurs reduse, de aproximativ două ore.

Tot în 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 de euro pe sens), Budapesta (de la 29 de euro pe sens) și Sofia. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015 va putea fi cumpărat din principalele gări și agenții CFR din București și din țară, la prețul de 13 lei. În condițiile în care conținutul Mersului Trenurilor va putea fi updatat, călătorii sunt rugați să solicite informații cu privire la mersul trenurilor de la stațiile și agențiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”