Nu există CETĂȚENI ROMÂNI printre persoanele afectate de CARNAGIUL din Rot am See. „Nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident”, MAE

Nu există CETĂȚENI ROMÂNI printre persoanele afectate de CARNAGIUL din Rot am See. „Nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident, MAE
Publicat: 24/01/2020, 20:37

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Stuttgart, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la incidentul produs la data de 24 ianuarie 2020 în orașul Rot am See, Republica Federală Germania și eventuala existență a unor cetățeni români printre persoanele afectate”, se precizează într-o informare primită la redacție. „Autoritățile locale au confirmat faptul că nu există cetățeni români printre persoanele afectate. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident”.

Potrivit Reuters, un tânăr în vârstă de 26 de ani a deschis focul asupra părinților săi și a altor patru membri ai familiei. Acesta i-a măcelărit cu o armă semi-automată în sud-vestul Germaniei, înainte de a apela Poliția și a o aștepta pentru a fi arestat, au anunțat autoritățile, vineri.

Bărbatul, cetățean german, deținea o licență port-armă pentru activități sportive. La ora relatării, tânărul era în detenție și urmează să fie anchetat, imediat ce avocatul său ajunge, a precizat pentru agenția de presă citată șeful poliției locale, Reiner Moeller.

„În casă și în spatele acesteia au fost găsite șase persoane ucise, trei bărbați cu vârste de 36, 65 și 69, respectiv trei femei cu vârste de 36, 56 și 62″, a afirmat Moeller, care a adăugat că doi dintre cei morți erau părinții asasinului.

Alte două persoane au fost rănite, una dintre care este situație critică din punct de vedere medical, precum și doi copii cu vârste de 12 și 14 ani, amenințați, dar nu și răniți.

„Încă nu cunoaștem motivul, însă presupunem că este vorba de o dramă familială, de vreme ce cu toții aveau relații de rudenie”, a mai afirmat polițistul. Organele de ordine l-au găsit pe bărbat așteptând în liniște polițiștii, neînarmat, în afara casei, lângă o berărie, zonă în care toți membrii familiei sale locuiau.

Incidentul a avut loc la ora locală 12:45, în apropiere de o clădire din Rot am See, în statul federal Baden-Württemberg. Rot am See este situat la circa 135 kilometri sud-est de Frankfurt.

Sursă foto: Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase