NU ne vom abate de la principiile STATULUI de DREPT! Tudorel Toader, mesaj la audierile din Comisia LIBE

Redactor:
Mihaela Gidei
NU ne vom abate de la principiile STATULUI de DREPT! Tudorel Toader, mesaj la audierile din Comisia LIBE
Tudorel Toader a declarat, miercuri, în Parlamentul European, la Comisia LIBE, că se dorește o Președinție bazată pe strânsă colaborare și că România, în acest mandat, nu se va abate de la principiile generale directoare, adică respect față de valorile comune, față de statul de drept.

Tudorel Toader a răspuns, în Parlamentul European, îngrijorării eurodeputaților privind OUG pentru repunerea în judecată a deciziilor definitive, și a spus că nu dorește ca prin contestația în anulare, cineva să scape de pedeapsă, subliniind că vor fi redeschise cauzele condamnaților și achitaților.

„Nu vrem ca, printr-o astfel de contestație în anulare, cineva să scape de pedeapsă. Românului, într-o țară europeană, nu poți să-i spui: Ai fost judecat de un complet nelegal constituit, cum a spus Curtea Constituțională, dar în numele stablității juridice, rămâi în pușcărie. Vrem redeschiderea acelor dosare, nu doar a celor condamnați – și cei achitați – să vadă dacă au fost condamnați pe probe legal administrate de judecători legal abilitați. Nu se referă doar la condamnați – toate procesele din perioada completelor nelegal constituite”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, în Parlamentul European.

„Dorim o președinție bază pe strânsă colaborare, o președinție bazată pe rezultate în sensul proiectelor preconizate pe care le avem pe rol. Nu ne vom abate de la principiile generale directoare: respect față de valorile comune, față de drepturile și libertățile fundamentale, față de statul de drept, respectând tradișiile și sistemele juridice diferite ale statelor, continuăm consolidarea încrederii reciproce, între sistemele de justiie din statele de membre”, a declarat ministrul Justiției, la Bruxelles.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul de Interne, Carmen Dan, sunt audiați, miercuri, în Comisia LIBE a Parlamentului European, pentru a prezenta prioritățile Președinției României la Consiliul UE în domeniile justiție și afaceri interne.

România a preluat, oficial, în luna ianuarie, Președinția Consiliului UE. Cu acest prilej, a fost organizată la Ateneul Român o ceremonie la care au fost invitați liderii europeni.

Vicepreședintele Comisiei Europene, a comentat printr-o postare pe Twitter ordonanța de urgență privind contestația în anulare, menționând că știrea este incredibilă și că românii merită un stat de drept.

Știre incredibilă! Poporul român merită stat de drept!” a declarat Jyrki Katainen prin intermediul unui mesaj pe Twitter, în care a distribuit și o știre Associated Press despre situația din România.

„Ministrul român al Justiției a anunțat luni că a pregătit o ordonanță de urgență prin care ar putea invalida sute de procese de corupție, în care sunt implicați oficiali de rang înalt,” relatează AP, cu referire la anunțul făcut de Tudorel Toader.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX și ce...
Armata a ieșit în stradă. Numărul infectaților a crescut alarmant
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide