Nuland s-a întâlnit cu Iohannis și Ponta. Concluzia premierului: „Partenerii noștri nu vor scandal. Vor să arătăm că România combate corupția și evaziunea”

Publicat: 14/01/2015, 13:32

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, în această dimineață, la Palatul Cotroceni, cu asistentul secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland. Pe agenda discuțiilor s-a aflat consolidarea Parteneriatului Strategic între România și SUA și securitatea regiunii.

A fost prima întâlnire a secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene și eurasiatice, în cadrul vizitei pe care o efectuează, marți și miercuri, la București.

UPDATE 13:00 La începutul ședinței de Guvern, Victor Ponta i-a pus în temă și pe miniștri în legătură cu mesajul Victoriei Nuland și cu cel al ministrului de externe britanic, Philip Hammond. În traducerea premierului, trebuie „âsă schimbăm cultura politică în România în sensul să colaborăm”. „Partenerii noștri nu vor scandal. Vor să arătăm că în România combate corupția, combate evaziunea fiscală, iar în eleborarea legislației – stabilitate și predictibilitate”, a rezumat Ponta.

UPDATE 12:30 Întrevederea oficialului american cu primul-ministru s-a încheiat. Iată ce transmite Guvernul că au discutat Victor Ponta și Victoria Nuland: „Modalitățile concrete de aprofundare și diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA și situația regională au fost principalele teme de discuție cu oficialul american. În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiției și în domeniul economic, îndeosebi cele din sectorul energetic și IT, precum și noi propuneri de dezvoltare a acestora. Premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obținute de România în consolidarea reformei justiției și luptei împotriva corupției, precum și angajamentul Guvernului în acest sens. (…) Cei doi oficiali au avut și un schimb de opinii privind evoluțiile din vecinătatea estică”. (Sursa: comunicat remis gândul)

Sursă: Facebook

Sursă: Facebook

UPDATE 11:10 Victoria Nuland a ajuns acum la Guvern, pentru o întrevedere cu premierul Victor Ponta.

UPDATE 11:00 Nuland i-a transmis ministrului român de Externe că îl așteaptă la Washington. Cei doi oficiali au vorbit, printre altele, despre parteneriatul strategic și colaborarea româno-americană din teatrele de operații. „Sunt încântată să fiu aici. E vizita mea anuală”, a declarat Victoria Nuland, la începutul întrevederii cu Bogdan Aurescu.

Imagini gândul de la primirea Victoriei Nuland la MAE:

UPDATE 10:00 Victoria Nuland a plecat de la Palatul Cotroceni și se află în acest moment la Ministerul de Externe, unde are o întrevedere cu ministrul Bogdan Aurescu.

UPDATE 9:50 Șeful statului a declarat în cadrul întâlnirii că se bucură pentru această vizită a Victoriei Nuland, la București, la începutul mandatului său la Palatul Cotroceni, potrivit imaginilor transmise de Administrația Prezidențială. „Bine ați venit! Mă bucur că ați decis să faceți o vizită atât de repede, în mandatul meu. Nu știu dacă acest lucru mi se datorează și mie, dar mă bucur”, i-a transmis președintele Iohannis Victoriei Nuland. Nuland i-a răspuns lui Iohannis: „Cu siguranță vi se datorează, am venit să vă văd”. Președintele Iohannis a mai spus: „Avem multe lucruri în comun și aștept cu nerăbdare această întâlnire”.

Sursă: Facebook

Victoria Nuland va fi primită de premierul Victor Ponta, la ora 11.15, la Palatul Victoria, a anunțat, marți, Guvernul.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că oficialul american mai are programate întrevederi cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, precum și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că președintele Klaus Iohannis o primește, miercuri, la ora 9.00, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene și eurasiatice, precizând că în centrul discuțiilor se vor afla consolidarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite ale Americii și dezvoltarea dimensiunii economice prevăzute în parteneriat.

Totodată, vizita oficialului SUA prilejuiește și „un schimb de evaluări privind securitatea din regiune și din Europa”, mai precizează Administrația Prezidențială.

Asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland a ajuns, marți, la București, având în program întâlniri cu oficiali români de rang înalt, pentru a discuta despre „chestiuni bilaterale și regionale”, potrivit Departamentului de Stat american.

Potrivit diplomației americane, Nuland va efectua săptămâna aceasta vizite în Germania, România, Bulgaria și Franța.

Anterior, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland va sosi la București în cadrul unui turneu european, oficialul american urmând să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis și cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Precedenta vizită a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc în perioada 10-11 ianuarie 2014, în cadrul unui turneu european, când reprezentantul SUA s-a întâlnit cu președintele Traian Băsescu, cu ministrul de Externe Titus Corlățean și cu procurorul-șef al DNA, Laura-Codruța Kovesi, precum și cu membri ai societății civile, pe agenda discuțiilor aflându-se relațiile bilaterale, problemele regionale și eforturile de consolidare a statului de drept.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Ce a făcut CRBL imediat după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur”. Artistul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro