O familie de romi oferă Primăriei Timișoara cu 630.000 de euro clădirea fostului Spital Oncologic

O familie de romi oferă Primăriei Timișoara cu 630.000 de euro clădirea fostului Spital Oncologic
Publicat: 21/11/2013, 20:42
Actualizat: 03/02/2019, 09:47

O familie de romi din Timișoara, proprietară a clădirii în care a funcționat Spitalul Oncologic, a oferit-o spre vânzare primăriei, cu suma de 630.000 de euro, anunțul fiind făcut în ședința de joi a Consiliului Local, în care consilierii au decis amânarea luării unei decizii.

În ședința de joi a Consiliului Local Timișoara, secretarul Ioan Cojocari i-a anunțat pe consilieri că Monica Mihai, proprietarul clădirii în care a funcționat Spitalul de Oncologie de pe Bulevardul Mihai Viteazu, a făcut o ofertă primăriei de cumpărare a imobilului. Femeia, care face parte dintr-o familie de romi, a cerut suma de 630.000 de euro pe clădirea de 650 metri pătrați.

Potrivit lui Cojocari, inițial, familia de romi din care face parte și Monica Mihai, a cerut Primăriei Timișoara 3,5 milioane de euro pe imobil, apoi, la cea de-a doua ofertă, a cerut un million de euro.

„Inițial, au venit cu 3,5 milioane de euro, după aceea cu un milion de euro. Acum au venit din nou. E vorba de fosta Oncologie, care s-a mutat. Oferta e de 630.000 de euro. Acolo sunt mai multe discuții, sunt mai multe treburi în derulare”, a spus Cojocari, în plen.

Primarul Nicolae Robu a declarat că primăria ar putea fi interesată de această clădire, dar că suma solicitată de proprietar este mult prea mare.

„Clădirea este în momentul de față într-o stare extrem de proastă, noi am mutat clinica. Dată fiind localizarea, ea ar prezenta interes, după părerea mea, și am ajunge să îndepărtăm un proprietar care nu face chiar ce trebuie cu clădirile din zona centrală măcar dintr-un loc, dar 630.000 de euro este prea mult, după părerea mea”, a spus Robu.

Consilierii locali au decis să amâne această discuție, până săptămâna viitoare când se vor întruni într-o ședință de plen extraordinară.

Monica Mihai are două case și un teren pe Bulevardul Mihai Viteazu, la nr. 26, însemnând peste 1.600 de metri pătrați, dar și alte imobile în suprafață de peste 500 de metri pătrați.

În clădirea de pe Bulevardul Mihai Viteazu, până la sfârșitul anului 2012, a funcționat Spitalul de Oncologie din Timișoara.

În decembrie 2012, spitalul a fost mutat în spațiul fostului internat al Colegiului Tehnic „Ion I.C. Brătianu”, care aparține primăriei, după ce imobilul în care funcționa unitatea spitalicească a fost retrocedat. Pe ușa clădirii a fost pus lacătul și nimeni nu a mai făcut vreo reparație.

În Timișoara, mai multe familii de romi dețin sute de proprietăți în centrul orașului.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraș, având 144 de proprietăți – vile, case, apartamente, terenuri, garaje și diferite spații -, majoritatea în zona centrală a orașului, potrivit unui document al Direcției Județene de Finanțe Timiș, obținut de corespondentul MEDIAFAX.

Presa locală a relatat deseori despre Vișinel Stanca și Ionelaș Cârpaci ca fiind conducătorii unor clanuri de romi care s-au îmbogățit în timpul administrației fostului primar al Timișoarei Gheorghe Ciuhandu, al cărui nume a fost asociat cu clanurile de romi care au acaparat mai multe străzi din centrul orașului, în urma unor retrocedări.

La Timișoara au fost inventariate peste 14.500 de imobile considerate istorice, construite înainte de anul 1945, iar dintre acestea 938 sunt monument istoric, conform legii. Câteva sute dintre aceste clădiri, aflate în zona centrală, au fost cumpărate de romi. Inițial, familiile de romi au cumpărat un singur apartament, iar apoi, prin amenințări sau șicane, au determinat familiile rămase în clădire să vândă sub prețul pieței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
De ce a murit fiul luptătorului Francis Ngannou? Micuțul avea doar 1 an și 3...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic. Verdictul medicilor
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu poți ști dacă o...