O femeie care suferise un accident ischemic, tratată cu suplimente alimentare la un spital din Curtea de Argeș

O femeie care suferise un accident ischemic, tratată cu suplimente alimentare la un spital din Curtea de Argeș
Publicat: 28/07/2015, 12:23

O femeie în vârstă de 51 de ani, care săptămâna trecută s-a prezentat la Spitalul Municipal din Curtea de Argeș, susține că medicii de la această unitate sanitară au diagnosticat-o greșit și au trimis-o acasă cu o rețetă pentru un supliment alimentar pe bază de magneziu, deși ea suferise un accident ischemic tranzitor, care a fost diagnosticat ulterior la Spitalul Județean de Urgență Pitești, transmite corespondentul MEDIAFAX

Femeia a ajuns la Spitalul din Curtea de Argeș pentru că se simțea rău și spune că la această unitate medicală i s-a făcut o injecție și i s-a administrat un calmant, fiind trimisă apoi acasă și asigurată că „nu este nimic”.

„La Curtea de Argeș mi-a luat tensiunea, mi-a un Piracetam și încă o injecție, nu știu. Am întrebat dacă poate să fie un accident vascular, la care doamna doctor care era la urgențe a zis că să ne facem toți medici, în bătaie de joc, și a zis că în nici un caz nu”, a povestit femeia ziariștilor.

Pacienta a mai spus că tot la Spitalul Curtea de Argeș a fost trimisă la Secția de Psihiatrie, unde i s-a dat un calmant și i s-a spus „să stea liniștită, că nu este nimic”.

Ea le-a mai declarat jurnaliștilor că, la plecarea din Spitalul Municipal Curtea de Argeș, a primit o rețetă în care i se recomanda un supliment alimentar pe bază de magneziu.

Contactați telefonic, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș au declarat corespondentului MEDIAFAX nu este cazul ca la spitalul unde femeia a fost diagnosticată și tratată greșit să fie deschisă o anchetă și că aceasta nu putea fi diagnosticată la unitatea medicală din Curtea de Argeș pentru că nu există tomograf în acest spital.

„Nu este de anchetă. Pacienta s-a prezentat acolo (la Spitalul Curtea de Argeș – n.r.), a avut hipertensiune arterială 160 cu 95, i s-a făcut tratament de hipertensiune, era într-o stare puțin mai agitată, să spunem. În jurul orei 12.00 a venit, deci și în plină caniculă. A fost trimisă și la Psihiatrie, că li s-a părut că este puțin mai agitată, și a plecat acasă. După care s-a prezentat a doua zi cu mijloc propriu de transport la Spitalul Județean, unde i s-a făcut și tomografie și au zis că, cel mai probabil, a fost un accident ischemic tranzitor. Cred că acolo au fost pe lângă diagnostic, dar oricum la Curtea de Argeș nu aveau tomograf și nu aveau cum să… E accident ischemic tranzitor, deci o ischemie pe un vas, o obstrucție pe un vas, care își revine”, a spus directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru.

Aceasta a precizat că „nu este cazul” să se deschidă o anchetă și că femeia este în stare bună, ea externându-se, luni, din Spitalul Județean Pitești.

„Nu este un caz să pornim ancheta că nu este vorba de deces sau de stare gravă de sănătate, a fost deja externată” a mai spus șefa DSP Argeș.

Acesta este al doilea caz în care medicii de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș sunt acuzați că au diagnosticat și tratat greșit un pacient. În luna aprilie, un copil de șapte ani care suferea de pneumonie a murit în spital, la nici 24 de ore de la internare, el fiind tratat pentru enterocolită. Părinții copilului susțin că au cerut transferul la o altă unitate medicală, însă acesta le-a fost refuzat. Cazul a fost preluat de către procurori și se fac cercetări, după ce tatăl copilului a depus plângere acuzându-i pe medici de omor din culpă, neglijență în serviciu și rele tratamente aplicate minorului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun