• Publicat:
Știri

O femeie din Cluj a fost amendată cu 9.000 de lei pentru că a organizat mai multe proteste: Jandarmeria Cluj. Lăsați-o baltă

O femeie din Cluj a fost amendată cu 9.000 de lei pentru că a organizat mai multe proteste: Jandarmeria Cluj. Lăsați-o baltă
Organizatoare unui protest din 10 august de la Cluj a fost amendată cu 2.500 de lei de către jandarmi, pentru că mitingul nu ar fi fost înregistrat și a refuzat să plece. În total, femeia a luat până acum amenzi de 9.000 de lei.

Tânăra din Cluj a scris pe Facebook că a fost amendată, de jandarmi, cu 2.500 de lei.

„Tocmai am primit o nouă amendă de 2.500 de lei, pentru organizarea protestului și marșului din 10 august 2019 din Cluj. În total mi-au acordat amenzi în valoare de 9.000 lei”, a scris Ligia Roxana Mahalean.

Aceasta a le-a transmis jandarmilor că nu îi va notifica niciodată și nu le va cere niciodată permisiunea să apere valorile și principiile în care crede.

„Jandarmeria Cluj, lăsați-o baltă! Voi chiar nu vă învățati minte? V-o scriu negru pe alb ca să vă intre bine în cap: Niciodată, dar niciodată, NU o să vă notific și NU o să vă cer permisiunea ca să apăr valorile și principiile în care cred! Niciodată!! Indiferent câte amenzi îmi dați! În calitate de clujeancă și cetățean, eu nu am ce să negociez sau să discut cu voi drepturile noastre, piețele și străzile mele când e vorba de adunări publice. Să fiți fericiți dacă vă anunț la fata locului că decid să o iau la stânga sau la dreapta în marș. (și asta din respect pentru alți participanți la trafic)”, a mai scris tânăra.

Ligia Roxana Mahalean a adăugat că intenționează că conteste amenda primită.

Măsurile de ordine publică la acel protest au fost asigurate de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

Reprezentanții Jandarmeriei Cluj au declarat, pentru Mediafax, că tânăra a fost sancționată pentru „organizarea unui miting de protest nedeclarat și neînregistrat și a refuzat să părăsească adunarea la solicitarea jandarmilor”.

Foto: Ligia Roxana Mahalean/ Facebook

Inchide