O fetiță de 3 ani s-a ars cu detergent de rufe sub formă de gel, după ce a spart o capsulă în mâini. Care a fost reacția mamei sale

O fetiță de 3 ani s-a ars cu detergent de rufe sub formă de gel, după ce a spart o capsulă în mâini. Care a fost reacția mamei sale
Willow, o fetiță de 3 ani din Marea Britanie, s-a ars cu detergent de rufe sub formă de gel (FOTO: Facebook)
Publicat: 25/08/2020, 00:12
Actualizat: 25/08/2020, 00:13

O fetiță de trei ani, din Marea Britanie, a suferit arsuri puternice pe mâini după ce spart o capsulă cu detergent de rufe sub formă de gel. Incidentul a avut loc în orașul Manchester.

Fetița a fost internată de urgență în secția de arsuri a spitalului de copii din localitate, iar mama ei a depus o reclamație la magazinul de unde cumpărase detergentul. Mai mult, femeia a făcut publică întâmplarea pe Facebook, pentru a trage un semnal de alarmă, relatează publicația britanică The Sun, citată de stirileprotv.ro.

Emma Shonea povestit că fetița ei, Willow, a reușit să ia o capsulă de detergent lichid din cutia depozitată în debara, apoi l-a spart în mâini. Femeia a observat că fetița era murdară și a curățat-o imediat.

Atunci când a observat reacția puternică pe pielea fetiței, mama ei a adus-o de urgență la camera de gardă a spitalului, iar medicii au internat-o de urgență la secția de arși.

„Am dezbrăcat-o imediat și am curățat-o, dar probabil i-a rămas pe mâini o cantitate foarte mică. Am fost internate peste noapte, medicii i-au tratat arsura, iar apoi a doua zi am fost externați cu recomandarea de a veni la pansat, în ambulatoriu”, a precizat mama fetiței.

Femeia a făcut o reclamație la magazinul de unde a cumpărat detergentul, dar nu a primit încă un răspuns.

„Am vrut să împărtășesc o experiență prin care sper că niciunul dintre voi să nu treacă vreodată. Am vrut să trag un semnal de alarmă, pentru că nu mi-am dat seama dinainte de pericol. Vă rog să vă dați seama de pericolul pe care îl prezintă acest detergent. Știam că riscul este să-l înghită, dar nu mi-am imaginat ce s-ar întâmpla la contactul cu pielea. Iată cum un obiect atât de mic poate să provoace dureri atât de mari” a mai scris femeia pe Facebook.

Doi frați au murit în aceeași zi, după ce au mâncat struguri trataţi cu insecticide. Un copil avea aproape 2 ani, iar celălalt 3 ani

Cei doi copii ai unei familii din comuna Coarnele Caprei, din judeţul Iaşi, au murit în aceeași zi, după ce au mâncat struguri tratați cu insecticide. Cel mic avea un an și jumătate, iar celălalt trei ani.

Sămbătă, frații au mâncat struguri din curtea familiei, dar spre seară starea lor de sănătate s-a agravat. Mama lor a sunat de urgență la la 112, mai ales că cei doi copii își dădeau ochii peste cap, nu puteau să respire normal și cereau întruna apă.

Din păcate, copilul de un an și jumătate a murit acasă, după 45 de minute de resuscitare, iar băiețelul de trei ani a decedat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, la câteva ore distanță, în urma unui stop cardio-respirator.

Doi copii au murit, după ce o tornadă de praf a devastat un parc de distracții

Doi copii au murit, și alți 18 au fost răniți, anul trecut, în luna aprilie, după ce o tornadă de nisip a scos din temelii și a luat pe sus un castel gonflabil în China.

Imaginile surprinse de un martor arată cum structura din plastic este luată pe sus de tornadă și apoi se răstoarnă la zeci de metri distanță.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult