Doi frați au murit în aceeași zi, după ce au mâncat struguri trataţi cu insecticide. Un copil avea aproape 2 ani, iar celălalt 3 ani

Doi frați au murit în aceeași zi, după ce au mâncat struguri trataţi cu insecticide. Un copil avea aproape 2 ani, iar celălalt 3 ani
Doi frați au murit în aceeași zi, după ce au mâncat struguri trataţi cu insecticide. Un copil avea aproape 2 ani, iar celălalt 3 ani (FOTO-ilustrativ)
Publicat: 24/08/2020, 17:03
Actualizat: 24/08/2020, 17:25

Cei doi copii ai unei familii din comuna Coarnele Caprei, din judeţul Iaşi, au murit în aceeași zi, după ce au mâncat struguri tratați cu insecticide. Cel mic avea un an și jumătate, iar celălalt trei ani.

Sămbătă, frații au mâncat struguri din curtea familiei, dar spre seară starea lor de sănătate s-a agravat. Mama lor a sunat de urgență la la 112, mai ales că cei doi copii își dădeau ochii peste cap, nu puteau să respire normal și cereau întruna apă.

Din păcate, copilul de un an și jumătate a murit acasă, după 45 de minute de resuscitare, iar băiețelul de trei ani a decedat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, la câteva ore distanță, în urma unui stop cardio-respirator.

„Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul de un an și jumătate, Gabriel B., în stop cardio-respirator. A fost intubat și ventilat mecanic, a fost resuscitat timp de 45 de minute, fără răspuns, astfel că s-a declarat decesul. Celălalt copil, în vârstă de trei ani, A.B, a fost găsit somnolent, ușor confuz, cu midriază bilaterală și preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul «Sf. Maria». Se presupune a fi o intoxicație cu organofosforice. Mama a declarat că le-a dat struguri”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic-șef UPU SMURD, potrivit BZI.

Primarul din localitate are și o altă variantă, susținând că există și varianta ca cei doi copii să fi mâncat niște bobițe dintr-o plantă, posibil toxică, potrivit spuselor mamei copiilor.

„Dumnezeu să-i ierte pe cei doi micuți. Făceau parte dintr-o familie bună, dintr-o familie cu doi părinți care îi îngrijeau. Mama lor este distrusă efectiv. Am fost să o vizitez și o vom ajuta cu tot ce ne stă în putință. Aceasta spune că cei mici ar fi mâncat struguri sau niște bobițe dintr-o plantă. Tatăl este încă plecat în Germania la muncă și probabil va reveni la înmormântare”, precizează Constantin Grigoraș, primarul comunei Coarnele Caprei.

Anchetatorii spun că este o moarte suspectă, până la efectuarea necropsiei. Institutul de Medicină Legală va stabili cu exactitate motivul decesului în urma necropsiei celor doi micuţi.

Cei doi soți au fost plecați în străinătate timp de mai mulți ani, pentru a-și putea renova casa primită de femeie moștenire de la tatăl său.

De aproape un an de zile, ea și cei doi copii s-au întors acasă în comuna Coarnele Caprei, pentru a supraveghea renovarea casei de către muncitori. Bărbatul, rămas în Germania, urmează să revină acasă pentru a-și conduce copiii pe ultimul drum…

Doi copii au murit, după ce o tornadă de praf a devastat un parc de distracții

Doi copii au murit, și alți 18 au fost răniți, anul trecut, în luna aprilie, după ce o tornadă de nisip a scos din temelii și a luat pe sus un castel gonflabil în China.

Imaginile surprinse de un martor arată cum structura din plastic este luată pe sus de tornadă și apoi se răstoarnă la zeci de metri distanță.

O profesoară de 25 de ani din Baia Mare, care fusese infectată cu noul coronavirus, a pierdut lupta cu boala. Aceasta nu suferea de nicio altă boală

Daraban Timea Enikö, o profesoară de 25 din Baia Mare, care a ajuns la spital pe data de 15 august, fiind diagnosticată cu noul coronavirus, a murit. La la scurtă vreme după ce a ajuns la spital, starea sănătății sale s-a agravat.

Profesoara a a intrat, astăzi, în stop cardio-respirator și a murit, medicii nemaiputând să facă nimic pentru a-i salva viața. Aceasta nu mai avea alte boli asociate.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”