O fetiță s-a născut cu grave probleme respiratorii. Mama reclamă lipsa de profesionalism a medicilor de la Maternitatea din Ploiești

O fetiță s-a născut cu grave probleme respiratorii. Mama reclamă lipsa de profesionalism a medicilor de la Maternitatea din Ploiești
Publicat: 06/10/2022, 22:41

Acuzații grave la adresa medicilor de la Maternitatea din Ploiești. O tânără mămică în vârstă de 20 de ani a mers la unitatea medicală pentru a da naștere unei fetițe. După mai multe ore de travaliu, fetița s-a născut cu grave probleme respiratorii și se află intubată la Terapie Intensivă la un spital din Capitală. Părinții iau acum în calcul o sesizare a Colegiului Medicilor.

Lara Maria s-a născut la Maternitatea Ploiești pe 22 septembrie, iar după 30 de ore de travaliu, timp în care, tânăra mămică, în vârstă de doar 20 de ani, a fost lăsată să se chinuie cu niște contracții cumplite, fetița a venit pe lume, într-un final, prin cezariană. La 40 de săptămâni și 5 zile, fiind o sarcină cu termen depășit.

Copila s-a născut cu grave probleme respiratorii, plămânii afectați, dar și afecțiuni neurologice, fiind transferată de urgență la Spitalul Clinic Dr. „I. Cantacuzino” din București, unde se află intubată și acum, la Terapie Intensivă.

A fost o experiență tragică ceea ce am trăit la Maternitatea Ploiești. Am doar 20 de ani, a fost prima naștere, sunt sănătoasă, totul a decurs normal pe timpul sarcinii, deci nu înțeleg de ce, după naștere, mi s-a spus că exista riscul să mor și eu, dar și fetița”. 

 „Am stat 30 de ore neasistată de nimeni! Am pierdut timp prețios și, din cauza asta, Lara Maria va rămâne cu sechele pe viață. Mi-au transferat-o la București cu un elicopter SMURD. Avea insuficiență respiratorie severă, după cele 30 de ore de travaliu, lichidul meu amniotic s-a infectat, devenind verde, copilul a înghițit acest lichid și a făcut pneumonie. Bebelușa mea e intubată și azi, 6 octombrie. A fost adusă în stare critică, medicii de la București, din fericire, au reușit să o stabilizeze”.

„Nu vreau acum decât să trag un semnal de alarmă”

Femeia spune că sarcina i-a fost monitorizată de către medicul ginecolog, Mihai Ciorăscu. Lucrurile ar fi decurs normal până în momentul în care s-a luat decizia internării ei, sarcina fiind avansată.

„Dacă nu mă lăsau să mă chinui singură 30 de ore, fără supraveghere, poate fetița mea azi ar fi fost bine. Îmi spuneau că nu mi s-a dilatat colul, să mai aștept. Am …așteptat. Zeci de ore de dureri și chin, până când am născut, prin operație, un bebeluș care nu respira. Și pe care mi l-au transferat de urgență în capitală pe motiv că aici, la Ploiești, nu are șanse.

Nimeni de la Maternitatea Ploiești nu își asumă prin ce trecem noi, ca părinți, dar și Lara. E hrănită artificial, prin cateter. Mă uit la ea în acel incubator și îmi vine să urlu. Dosarul meu de sarcină a fost impecabil. De ce, din cauza incompetenței, copilul meu trebuie să zacă într-un incubator? Dacă aș da timpul înapoi, niciodată nu m-aș mai apropia de acel spital. Vreau ca astfel de cazuri să fie cunoscute și bebeluși nevinovați să nu mai aibă de suferit.

De când am ajuns la București, au mai ajuns doi nou născuți aduși de la Maternitatea Ploiești. O fetiță cu septicemie, căreia i se mai dăduseră două ore de viață și care acum, aici, la spitalul din București, este bine și un alt nou născut adus, la fel, cu grave probleme respiratorii”, spune mama copilei.

Femeia spune că în momentul în care fetița va fi bine, iar medicii din Capitală vor decide că ea poate fi externată, ia în calcul varianta unei plângeri către Colegiul Medicilor.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase