O firmă controversată reface sistemul de irigații de la Cotroceni

O firmă controversată reface sistemul de irigații de la Cotroceni
Publicat: 03/07/2016, 18:13
Actualizat: 06/06/2018, 00:21

Administrația Prezidențială a decis să refacă sistemul de irigație a vegetației din Parcul Palatului Cotroceni cu firma Garden Center Grup. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, oferta acestei firme este de 1,150,000 lei fără TVA. În cursă au intrat 4 companii, dar prețul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire.

În luna martie, Administrația Prezidențială a lansat pe SEAP o cerere de ofertă pentru lucrări de execuție a sistemului de irigație a vegetației din Parcul Palatului Cotroceni, valoarea estimată inițial fiind de aproape 2,4 milioane lei fără TVA.

„Valoarea estimată a contractului este de 2396638.83 lei fără tva, compusă din: 2256322.69 lei fără tva – Cheltuieli pentru investiția de bază, 27500 lei fără tva – Organizare de șantier, 112816.13 lei fără tva – Cheltuieli diverse și neprevăzute (5% aplicat conform HG 28/2008). Valoarea aferentă cheltuielilor pentru diverse și neprevăzute va acoperi, după caz, cheltuieli cu lucrări care pot fi incidente pe parcursul derulării contractului, cheltuieli rezultate în urma modificărilor de soluții tehnice, cheltuieli suplimentare de lucrări, utilaje sau dotări ce se impun pe parcursul derularii investiției, precum și cheltuielile de conservare pe parcursul întreruperii execuției din cauze independente de autoritatea contractantă, se arăta în documentul Președinției publicat în luna martie.

„Implementarea unui sistem de irigații pentru spațiile verzi din parcul Complexului Cotroceni este necesară ținând cont de faptul că actualul sistem a fost proiectat în anul 1979 și utilizează cantitați foarte mari de apă. Pe lângă consumul mare de apă, se înregistrează și costuri ridicate cu energia electrică necesară pentru punerea în funcțiune a hidranților utilizați în prezent. Realizarea unui sistem modern de udare a vegetației, în varianta subterană, ar determina, printre altele, reducerea costurilor legate de consumul de energie electrică pentru pomparea apei și micșorarea cantităților de apă utilizate”, a explicat atunci Administrația Prezidențială.

Potrivit Gândul, firma câștigătoare, Garden Center Grup SRL, este condusă de o fostă consilieră a ex-președintelui Ion Iliescu – Iuliana Madlen Lazăr. Lazăr și partenerul său de afaceri, Ion Olteanu, sunt abonați la contractele privind amenajarea spațiilor verzi și a mobilierului urban din București, dar și din alte orașe, cum ar fi Piatra Neamț, Cluj-Napoca sau Sighișoara.

Firma Garden Center Grup apare și într-un referat al DNA din aprilie 2015. Procurorii anticorupție anunțau că viceprimarul orașului Miercurea Ciuc Szoke Domokos, în calitate de președinte al Comisiei de evaluare a ofertelor depuse la o licitație organizată de primăria Miercurea Ciuc pentru atribuirea unui contract de lucrări de amenajare zonă verde, în valoare estimată de 1.320.170 lei, a acceptat și declarat câștigătoare o ofertă neconformă depusă de către S.C. GARDEN CENTER GRUP S.R.L. din București, iar ulterior a semnat acte administrative pe baza cărora au fost aprobate decontări ilegale în favoarea firmei, în temeiul unei documentații neconforme realității care atesta lucrări pentru suprafață de teren mai mare decât cea reală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult