O nouă acuzație gravă a ex-SRI-istului Dragomir: Dosarul Black Cube a pornit de la sesizarea șefului SPP

O nouă acuzație gravă a ex-SRI-istului Dragomir: Dosarul Black Cube a pornit de la sesizarea șefului SPP
Publicat: 09/02/2018, 13:10

„Horodniceanu să se hotărască. Ori trimite acest dosar în judecată și toată lumea are acces la dosar. Și acolo veți vedea ce convorbiri au existat între doamna Kovesi și domnul Pahonțu, cum s-a sesizat domnul Pahonțu în acest dosar, sunt foarte multe lucruri interesante în acest dosar. (…) Săptămâna viitoare voi informa atât Inspecția Judiciară cât și, direct, ministrul Justiției cu privire la toate abuzurile comise în acest dosar și mă refer la cooperarea cu Serviciul Român de Informații, ilegală și neconstituțională, derulată în cooperare cu generalul Ciocârlan, modul abuziv în care a început acest dosar. Acest dosar a început în urma unei sesizări și a unui abuz în serviciu făcut de generalul Pahonțu, cu implicarea directă a SPP în acest dosar”, a declarat, vineri, la ieșirea din sediul DIICOT, Daniel Dragomir.

Fostul ofițer SRI a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi de abuz în serviciu în această cauză, precizând că aceasta ar fi cerut protecția Serviciului de Pază de Protecție pentru tatăl său.

„Doamna Kovesi a comis un abuz în serviciu, i-a solicitat domnului Pahonțu întreprinderea unor măsuri în ceea ce-l privește pe tatăl domniei sale, care din punctul meu de vedere, sunt ilegale. Eu din câte știu, tatăl doamnei Kovesi nu beneficia de protecția Serviciului de Pază și Protecție. Dar acum, dacă domnul Pahonțu îi dă șofer domnului Turturică să-l ducă cu mașina când i se carnetul câte o lună, două , pe banii statului, pe banii SPP, poate că și tatăl doamnei Kovesi beneficia de același gen de protecție”, a completat Dragomir, care a mai spus că, în aprilie anul trecut, a depus o cerere de reaudiere a procurorului-șef DNA în acest dosar, dar că DIICOT nu a făcut nimic până acum.

Totodată, Daniel Dragomir a mai spus că șeful DIICOT este în stare de incompatibilitate în acest dosar.

„Vreau să fac referire la o notă strict secret prezentată în noiembrie 2013 de către generalul Dumbravă fostului șef DIICOT Alina Bica, care face referire la acte de corupție în care a fost implicat Daniel Horodniceanu la Iași. De asemenea, nota secretă a ajuns la DNA. Mie mi se pare incompatibilitate ca așa-zisa persoană vătămată, doamna Kovesi, să coțcăiască acest dosar împreună cu cel care avea suspiciuni de corupție la o structură a DNA. Există documente cu privire la domnul Daniel Horodniceanu, documente cu privire la niște sechestre ridicate în dosarul lui Gruia Stoica la Iași, în dosare DIICOT”, a arătat fostul ofițer SRI.

El a mai spus că, în cadrul declarației date, a solicitat ca procurorii DIICOT să ceară poliției isrealiene să precizeze cu cine a discutat Meir Dagan în acea perioadă și cu cine a luat legătura în România, de câte ori au fost emisarii Laurei Codruța Kovesi în Israel să ia legătura cu compania Black Cube, cine sunt aceștia și ce s-a negociat cu compania Black Cube din partea Laurei Codruța Kovesi.

Daniel Dragomir a mai declarat că, în acest caz, i-a fost prelungită măsura controlului judiciar. Totodată, el susține că s-a aflat sub un mandat strict de supraveghere încă de când a părăsit arestul și că a aflat acest lucru după ce procurorii ar fi „lăsat” o copie a mandatului la dosar.

Declarația fostului ofițer SRI la DIICOT vine după ce procurorul-șef al structurii, Daniel Horodniceanu, a anunțat, la bilanț, că atât timp cât instituția pe care o conduce nu va avea „colaborarea unui anume inculpat din dosar, lucrurile se vor opri la acel inculpat, Daniel Dragomir.”

Daniel Dragomir este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Fost șef în cadrul Direcției Generale de Prevenire și Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost și arestat preventiv, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informații despre Laura Codruța Kovesi și angajații firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona și intimida.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?