O nouă veste proastă pentru Școala 164, după cazul profesorului care fotografia eleve în toaletă

O nouă veste proastă pentru Școala 164, după cazul profesorului care fotografia eleve în toaletă

Măsurile sunt cuprinse în raportul echipei formate din inspectori școlari care a făcut un control la Școala Gimnazială nr. 164, din Sectorul 6, după ce un părinte a reclamat că profesorul de sport Toma Dragoș Silvestru a fotografiat eleve în toaletă.

„Concluziile echipei de control au scos în evidență următoarele aspecte: domnul profesor Silvestru Toma Dragoș a realizat mai multe fotografii în timpul orei de educație fizică și sport, justificând că fotografiile pot reprezenta o dovadă a nerespectării disciplinei de către elevi; fotografierea ilegală a elevilor fără acordul părinților; lipsa de comunicare dintre școală și părinții elevilor”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), transmis marți agenției MEDIAFAX.

Echipa de control a ISMB a propus monitorizarea Școlii nr. 164, constituirea unei comisii de cercetare, la nivelul unității de învățământ, „pentru verificarea presupuselor abateri sesizate de părinții elevilor” și realizarea, în cel mai scurt timp, a unei inspecții generale.

„ISMB va monitoriza unitatea de învățământ cu scopul restabilirii unui climat favorabil desfășurării în cele mai bune condiții a procesului instructiv-educativ”, a precizat sursa citată.

Raportul întocmit în urma acestor verificări a fost trimis unității de învățământ, pentru a lua măsurile care se impun, în calitate de angajator al profesorului, a precizat sursa citată.

Profesorul acuzat că fotografia eleve de clasa a II-a în toaleta școlii a recunoscut fapta, dar a arătat că ar fi vrut să fie o amenințare pentru elevi, ca să îi disciplineze, a spus ministrul Educației, arătând că astfel de persoane nu au ce căuta în învățământ, iar măsurile în aceste cazuri trebuie să fie ferme.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a adăugat că nu există nicio legătură între o astfel de faptă și disciplină și că nu înțelege cum mai există în învățământ profesori care amenință.

„Cazul de la Școala 164 este absolut regretabil. Profesorul de educație fizică și-a recunoscut fapta, dar mai trist este că a și explicat că ar fi vrut să fie o amenințare pentru copii, pentru ca să-i disciplineze. Nu văd legătura între o astfel de faptă și disciplină. Pe de altă parte, nu înțeleg cum mai există în sistemul de învățământ românesc profesori care amenință. Îmi pare rău că trebuie să spun deschis astfel de persoane nu au ce căuta în învățământul românesc, iar exemplele pe care noi, Ministerul Educației, le dăm trebuie să fie ferme”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a adăugat că a solicitat reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București să explice de ce conducerea școlii nu a luat niciun fel de măsură în această situație, până la venirea corpului de control al ISMB.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu, a declarat că ISMB a primit, în 1 octombrie, o sesizare de la un părinte în legătură cu acestă situație, iar în 2 octombrie a fost trimisă la școală o echipă de inspectori. Banu a precizat că începând din 2 octombrie, profesorul nu mai predă, la orele acestuia intrând un alt cadru didactic.

Surse din Poliție au declarat, pentru MEDIAFAX, că mama unei eleve de clasa a II-a de la Școala 164 s-a prezentat, în 1 octombrie, la Secția 22 Poliție, unde a povestit că fiica sa, în vârstă de opt ani, a fost fotografiată, cu telefonul mobil, în timp ce se afla la toaletă, de către profesorul de educație fizică Dragoș Toma Silvestru. Femeia a povestit că fiica sa a intrat în toaleta școlii împreună cu alte două colege, care, în momentul în care bărbatul a intrat, au țipat și au fugit.

În urma sesizării, profesorul a fost audiat la Secția 22 Poliție, care se află în apropierea unității de învățământ, iar polițiștii i-au reținut telefonul mobil, pentru o percheziție informatică. Profesorul de sport este cercetat pentru violarea vieții private.

Potrivit anchetatorilor, profesorul Silvestru ar fi cunoscut în rândul elevilor ca un dascăl sever și care obișnuia să aibă o atitudine agresivă.

Luni, mama unei alte eleve dintre cele care erau în toaletă în momentul incidentului a făcut sesizare la Secția 22 Poliție. Femeia a recmalat că fiica sa a fost fotografiată, în toaleta școlii, de profesorul de sport, despre care a arătat că se purta foarte urât cu elevii, îi jignea și obișnuia să îi lovească, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliție.

Audierile continuă la Secția 22, după ce polițiștii au stabilit cu procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 cum va fi abordată ancheta. Anchetatorii vor sta de vorbă, în prezența părinților și a unui psiholog, cu cele trei eleve care se aflau în toaletă la momentul incidentului reclamat de părinți.

Surse din Poliție au declarat că marți a fost audiată învățătoarea elevelor care ar fi fost fotografiate de profesorul de sport.

Și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a fost sesizată de un părinte, prin telefon, în legătură cu acest incident.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”