O nouă zi de proteste în România: Sute de oameni la Palatul Cotroceni. Peste 2.000 de protestatari în Piața Victoriei

Publicat: 09/02/2017, 21:32
Actualizat: 10/02/2017, 09:13

Câteva sute de persoane au protestat, joi, pentru a cincea zi consecutiv, în fața Palatului Cotroceni, manifestația luând sfârșit în jurul orei 21.00.

Manifestanții au scandat „Jos, jos, președintele ticălos!”, „Vrem dreptate pentru țara noastră!”, „Iohannis, nu uita, România nu-i a ta!”, „Zi de zi aici vom fi!”, iar unii protestatari au venit cu pancarte cu mesaje precum „Iohannis gehen hause”, „Iohannis, ești o viperă, specie recent înrudită cu anaconda”, „Iohannis, habsburgii tăi ne-au ținut în iobagie. Tu vrei la fel?”.

Unuia dintre protestatari i s-a făcut rău și a fost luat cu ambulanța.

Este a cincea seară în care manifestația pro-guvernamentală are loc în fața Palatului Cotroceni.

Miercuri seară, președintele Klaus Iohannis a coborât printre protestatarii care i-au cerut demisia, fiind huiduit.

În Piața Victoriei din Capitală s-au strâns joi seară peste două mii de oameni, la ora transmiterii știrii, aceștia solicitând demisia Guvernului Grindeanu și precizând că plecarea lui Florin Iordache de la Ministerul Justiției nu e de ajuns.

Aproximativ două sute de oameni au mers, joi seara, pentru a zecea zi consecutiv, în Piața Victoriei, pentru a protesta în fața Guvernului, exprimându-și nemulțumirea față de Executiv, deși Florin Iordache și-a anunțat demisia din fruntea Ministerului Justiției.

„Demisia domnului Iordache nu are valoare prea mare pentru noi pentru că sunt mult mai mulți vinovați pentru situația creată, începând cu domnul Dragnea și terminând cu ultimul ministru din acest Guvern care este foarte rău pentru țara noastră”, a declarat, pentru MEDIAFAX, un protestatar.

„Vor să-și spele un pic păcatele, dar nu cred că ajunge. Jos Guvernul și altul curat. Cred că se găsesc și printre ei persoane cât de cât curate. Mă așteptam mai demult să-și dea demisia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, o manifestantă din Piața Victoriei.

Manifestanții scandează „Demisia”, „Zi de zi aici vom fi!”, „Jos, jos guvernul mincinos” sau „Jos trădătorii și infractorii!”.

Peste 2.000 de oameni protestează la Sibiu și Cluj-Napoca

Aproximativ 2.000 de persoane protestează, joi seara, în Cluj-Napoca și Sibiu, cerând demisia Guvernului Grindeanu, unii purtând banderole albe pe braț, cu mesajul „Rezist”, iar la Craiova manifestanții s-au întâlnit cu ministrul Lia Olguța Vasilescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Peste 1.000 de persoane protestează, joi seara, în Piața Unirii din Cluj-Napoca solicitând demisia Guvernului Grindeanu, unii purtând banderole albe pe braț cu mesajul „Rezist”.

Participanții la protest s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum „Dacă nu vă PaSăDe noi, la pușcărie cu voi”, „Cluj – 1 euro buget, Teleorman – 13 euro”, „Demisia”, spunând că vor veni în fiecare seară în piață până la căderea Guvernului Grindeanu.

„Prezența noastră constantă este un semnal pentru guvernanți că suntem cu ochii pe ei și că nu pot face ce vor”, a spus unul dintre protestatari.

Și la Sibiu sunt peste 1.000 de oameni care protestează, pentru a zecea seară la rând, ei scandând împotriva Guvernului și a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 19 în Piața Mare din Sibiu, de unde au plecat într-un marș pe străzile centrale ale orașului.

Sibienii au scandat „Hoții, hoții”, „Jos Guvernul”, „PSD ciuma roșie” și au purtat pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Aproximativ 20 de persoane care au protestat joi seara în Piața Mihai Viteazul, aflată în centrul Craiovei, s-au întânit cu ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, fost primar al orașului.

Deși zilele trecute protestatarii au scandat împotriva fostului edil, acum ministru în Guvernul Grindeanu, de data aceasta părțile s-au ignorat reciproc.

„Nu am trecut ostentativ prin zonă. Am trecut pe unde aveam treabă. Am traversat piața”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a fost însoțit de vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, președinte al PSD Dolj, aceștia participând, joi seara, la Craiova, o întâlnire de partid.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii