O profesoară de la BAC a murit la un liceu de top din Galați, după ce s-a certat cu conducerea

Redactor:
Corespondenti
ISJ Galați, Poliția și ITM au început anchete după ce o informaticiană a murit la școală, în timpul Bacalaureatului. Medicii au stabilit că femeia a suferit un infarct, însă persoanele care o cunoșteau spun că aceasta era persecutată de conducerea Colegiului Național "Al.I.Cuza".

Femeii în vârstă de 43 de ani i s-a făcut rău luni seara, în timp ce se afla la serviciu, în calitate de secretar al comisiei de Bacalaureat din cadrul Colegiului Național „Al.I.Cuza”.

Atunci când a leșinat, informaticiana înregistra contestațiile la proba scrisă la limba și literatura română.

Medicii care au fost chemați de urgență nu au mai putut să o salveze. Cadrele medicale au stabilit că suferise un infarct.

„Pacienta de 43 de ani, profesoară, a fost găsită la locul de muncă. S-au început imediat manevrele de resuscitare atât la locul întâmplării, cât și în timpul transportului. A fost dusă la camera de stabilizare, iar timp de oră a fost resuscitată fără niciun rezultat”, a declarat presei Lidia Șandru, medic UPU Galați.

Suspiciunile au apărut imediat după pronunțarea decesului. Persoanele care o cunoșteau spun că informaticiana era în conflict cu conducerea școlii. Mai multe acuzații au fost făcute pe un site de socializare: potrivit acestora, femeia era persecutată de directoarea Colegiului.

Varianta este susținută de un lider de sindicat din Galați.

„Am fost contactat în data de 23 iunie, mi-a dat un apel și mi-a relatat că este în conflict cu doamna directoare, că nu mai suportă persecuțiile la care este supusă și că vrea să vin în școală să mediez conflictul. A încercat cu ajutorul liderei de sindicat din școală, dar că nu a putut să o ajute prea mult. Nu mi-a dat detalii de la ce a pornit conflictul, dar se cunoștea că este marcată de acest conflict. Mi-a spus că este în comisia de Bacalaureat și m-a rugat, ceea ce m-a impresionat foarte mult, că vrea să intervin pentru medierea conflictului după terminarea examenului de Bacalaureat….Din ce mi-a arătat o doamna de aici știu că luni seara la ora 18.09 ar fi murit, i s-a făcut rău aici în liceu. Dacă începuse programul la ora 7.00, era ora 18.00, deci 11 ore de muncă, am înțeles din unele discuții că făcuse, să zic așa, naveta între acest liceu și Liceul Vasile Alecsandri, pe căldura care a fost ucigătoare. Cred că s-au adunat mai multe aspecte”, a declarat presei Adrian Andrășescu, liderul Sindicatului Liber Educația afiliat la Sindicatului Cadrelor Libere din Învățământ.

În plus, un document oficial arată că femeia urma să fie cercetată disciplinar de conducerea Colegiului, fiind acuzată de atitudine ireverențioasă și de faptul că nu și-a îndeplinit sarcinile de secretar al Comisiei de Bacalaureat în timpul probei competențelor digitale.

Documentul prin care era informată de acuzații i-a fost înmânat chiar luni, în ziua morții.

Conducerea școlii refuză să facă legătura între deces și hârtia oficială, deoarece profesoara fusese înștiințată verbal încă de săptămâna trecută despre acuzații.

„Noi credem că oboseala și faptul că nu s-a alimentat i-a provocat leșinul. I s-a acordat aici primul ajutor, am sunat evident la 112, a fost reechilibrată, dusă în ambulanță și acolo a făcut stop cardio respirator. A leșinat efectiv și noi credem că este vorba de anemie, oboseală….Nu era cercetată disciplinar. În momentele în care există examene naționale vă dați seama că mai sunt și puncte de vedere divergente, probleme de organizare interioară care se rezolvau până la urmă, nu era nimic grav. Despre această hârtie știa de săptămâna trecută, era informată. Nouă tuturor ne pare sincer rău de ceea ce s-a întâmplat, dar nu este nimeni de vină de oboseală, de stres, probabil și probleme personale. Noi nu avem nicio culpă în acest final tragic”, a declarat Iulia Chirnoagă, directorul Colegiului Național „Al.I.Cuza”.

De când s-a aflat vestea tragică, sute de mesaje au ajuns pe Internet. Colegii și prietenii o regretă și dau vina pe cei din funcțiile de conducere: „Nu a murit pentru că a fost bolnavă sau pentru că s-a plictisit de viață. Avea o familie frumoasă și doi copii mici care aveau muuultă nevoie de dragostea ei. În ultima perioadă am primit semnale și mesaje din partea ei că o parte din colectivul din care făcea parte a dus o adevărată campanie de hărțuire la adresa ei. Mesaje mizerabile pe telefon din partea unui fost director, apostrofări și istericale din partea actualei conduceri au culminat cu adresa care, în timpul a două examene naționale importante, au determinat starea ce a condus la decesul colegei noastre”, a scris pe un site de socializare o prietenă a profesoarei.

Cazul a intrat în atenția Inspectoratului Școlar Județean.

„O echipă de inspectori cercetează din punct de vedere administrativ ce s-a întâmplat la Liceul Cuza. Este adevărat că unitatea școlară a trimis doamnei profesor un document în care i se aducea la cunoștință faptul că urmează să fie cercetată disciplinar. Nu avem date cum că ar fi fost conflicte majore, însă acum ni s-a spus că au fost ceva disensiuni între cadrele didactice și conducerea unității de învățământ. Tocmai de aceea cercetăm ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă din punct de vedere al comunicării conducerii școlii cu personalul didactic. Așteptăm concluziile cercetării”, a declarat Mioara Enache, inspectorul școlar general al județului Galați.

Cazul este anchetat și de alte instituții. Poliția și Inspectoratul Teritorial de Muncă vor să afle dacă este vorba despre un accident de muncă. De asemenea, Ministerul Educației a fost informat despre cazul de la Galați.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
LOVITURĂ uriaşă pentru şoferi! O nouă TAXĂ pentru conducătorii auto din România. Iată pentru ce!
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Țara care a interzis blugii mulați. Bărbații cu părul lung sunt considerați „dușmani ai poporului”
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cătălin Scărlătescu a făcut SCANDAL la Chefi la Cuțite. Ce l-a enervat peste măsură: ‘Facem...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide