O tânără din Deva a reclamat Poliției și ITM că angajatorul a pus-o să înconjoare sediul de 248 de ori

O tânără din Deva a reclamat Poliției și ITM că angajatorul a pus-o să înconjoare sediul de 248 de ori
O tânără angajată ca inginer proiectant la o fabrică din Hunedoara a reclamat Poliției că angajatorul a pus-o să înconjoare sediul timp de trei ore, în timp ce patronul, consilier local, spune că ea nu dorea să lucreze și că i-a cerut să măsoare perimetrul, "pentru că nu știe nici măcar să măsoare".
Publicat: 02/04/2013, 07:43
Actualizat: 30/07/2014, 17:07

O tânără angajată ca inginer proiectant la o fabrică din Hunedoara a reclamat Poliției că angajatorul a pus-o să înconjoare sediul timp de trei ore, în timp ce patronul, consilier local, spune că ea nu dorea să lucreze și că i-a cerut să măsoare perimetrul, „pentru că nu știe nici măcar să măsoare”.

Ionela Lungu, în vârstă de 23 de ani, din Orăștie, angajată ca inginer proiectant la o firmă din municipiul Hunedoara, îl acuză pe angajator că a trimis-o să facă tururi în jurul sediului societății timp de trei ore, perioadă în care a înconjurat de 248 de ori clădirea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânăra spune că lucra la firma unui consilier local din oraș din vara anului trecut, după ce a absolvit Facultatea de Inginerie Hunedoara, și susține că problemele au apărut la începutul acestui an, când numărul de contracte a scăzut, iar patronul nu a mai avut ce să îi dea de lucru.

„Mi-am cerut drepturile și i-am spus că dacă nu-mi dă de lucru mă poate da afară sau mă poate lăsa acasă în șomaj tehnic. El mi-a spus: «Faci ce-ți zic eu, nu ce vrei tu» și mi-a spus că de la 8.00 la 11.00 să înconjor clădirea în care are firma sediul. Am făcut 248 de ture, iar la 11.00, când am intrat în pauza de masă, am mers la Poliție și am depus plângere. A durat mai mult de jumătate de oră, cât era pauza, motiv pentru care pentru cinci minute mi s-a tăiat o oră din pontaj. Când m-am întors, mi s-a dat să fac un proiect”, a declarat, luni, Ionela Lungu.

Ea a depus plângere la Poliție și la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, reclamând că a fost umilită.

La câteva zile după aceea, ea a demisionat de la firma respectivă.

„Patronul m-a umilit în fața colegilor mei și m-a stresat până când nu am mai rezistat și mi-am dat demisia”, a spus Ionela Lungu.

În schimb, proprietarul firmei la care a fost angajată tânăra, Jane Magaon, susține că angajata a încercat să profite de faptul că el intenționa să încheie o convenție cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara că angajează timp de doi ani un absolvent de facultate, iar statul să suporte timp de un an 750 de lei din cei 1.200 de lei, cât era salariul.

„De la începutul anului, când a aflat că am de gând să închei convenția cu AJOFM Hunedoara, a venit 35 de zile la muncă. În rest a avut concediu medical. Cât a fost la muncă a adus firmei circa 1.100 de lei, în condițiile în care salariul ei lunar este de 1.200 de lei. E clar că nu își justifica salariul. Când am chemat-o să stăm de vorbă, mi-a spus să o las acasă și să-i plătesc 75 la sută din salariu. Asta ar însemna 800 de lei pe lună ca să stea acasă. Eu vreau să-i dau de lucru. Am plătit pentru ca ea să facă un curs și să obțină autorizație și acum vrea să stea acasă și să primească bani. Nu pot să fiu de acord cu așa ceva. S-a certat cu mine, așa că i-am spus să măsoare clădirea sediului, pentru că ea nu știe nici măcar să măsoare. Nu i-am spus câte tururi să facă. Oricum nu mi-a comunicat care este perimetrul clădirii”, a declarat Jane Magaon, care este și consilier local PNL în municipiul Hunedoara.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate, afirmă că tânăra a depus două plângeri, la o diferență de trei zile una de celalată.

„A depus două plângeri, la o diferență de trei zile una de celalată. În una reclamă că a fost umilită și discriminată, iar în cealaltă că i s-a schimbat încadrarea pe post de la inginer proiectant la inginer executant fără ca ea să fie de acord. În zilele următoare va avea loc un control la societatea reclamată, iar dacă, și numai dacă, cele reclamate se adeveresc firma va fi amendată”, a declarat, luni, corespodentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate.

Și Poliția municipiului Hunedoara a început o anchetă în acest caz.

„Poliția municipiului Hunedoara a înregistrat o plângere penală pentru abuz în serviciu și se fac cercetări în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Nițu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?