Oferte Revelion 2014. Sărbători în Mărginimea Sibiului: Prețurile pornesc de la 550 de lei un sejur de patru zile

Oferte Revelion 2014. Sărbători în Mărginimea Sibiului: Prețurile pornesc de la 550 de lei un sejur de patru zile
Publicat: 12/12/2013, 15:13
Actualizat: 01/08/2014, 05:06

Oferte Revelion 2014. Sejururi în Mărginimea Sibiului, renumită pentru păstrarea tradițiilor de sărbători, în stațiunea Păltiniș, unde se poate schia, și petrecerile de Revelion 2014 în restaurantele unor hoteluri de patru stele se regăsesc printre preferințele turiștilor care își petrec sărbătorile în Sibiu.

Mărginimea Sibiului, cu frumusețea sa autentică, istoria bogată și obiceiurile străvechi care încă se păstrează, stațiunea Păltiniș, cu pitorescul munților, și municipiul Sibiu sunt principalele locuri din județul Sibiu vizitate de turiști de sărbători. Multe dintre unitățile de cazare din aceste zone au fost deja complet rezervate, mai ales pentru Revelion 2014, dar unele nu mai au locuri nici pentru Crăciun.

Președintele filialei Sibiu a Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), Maria Cristea, spune că, în general, pensiunile au păstrat aceleași prețuri ca în 2012, adică aproximativ 150 de lei de persoană pe noapte, cu mic dejun inclus.

Mărginimea Sibiului este una dintre cele mai căutate zone din județ, unde, de sărbători, turiștii pot asista la tăiatul porcului și pot vedea cum se pregătesc în gospodărie bucatele tradiționale din care vor fi invitați apoi să guste.

De asemenea, turiștii pot cunoaște tradiții vechi de sute de ani, care încă se păstrează în această zonă și care sunt puse în practică mai ales de cetele de feciori. În satele din Mărginime, feciorii se strâng începând de la Sfântul Nicolae și repetă colindele, pentru ca în seara de Ajun să colinde tot satul, iar apoi să petreacă într-o casă special închiriată în acest scop până după Anul Nou.

Chiar și între satele din Mărginime sunt unele preferate de turiști. Astfel, cei mai mulți sunt atrași de localitățile Sibiel, Gura Râului, Sadu și Rășinari, iar multe dintre pensiunile din aceste localități sunt complet rezervate.

Oferte Revelion 2014.O pensiune de trei margarete din Sibiel, situată în apropierea Muzeului de Icoane pe sticlă „Zosim Oancea”, are 15 locuri în camere cu baie proprie, iar oferta de Revelion cuprinde cazare pentru trei nopți cu demipensiune și masa specială de Anul Nou. Turiștii care aleg să-și petreacă aici Revelionul vor putea asista la tăierea porcului și vor mânca bucate pregătite în totalitate în gospodărie. Pentru întreg pachetul, turiștii trebuie să plătească 650 de lei de persoană.

O pensiune de patru margarete din aceeași localitate dispune de șapte camere duble și două apartamente, toate amenajate astfel încât să dea un aer de muzeu al meșteșugurilor și tradițiilor românești. Astfel, în Camera Olarului sunt expuse oale și obiecte specifice olăritului, în Camera Tâmplarului sunt obiecte din lemn realizate de cei mai pricepuți tâmplari, Camera Iconarului are un aer de biserică ortodoxă, putând fi admirate icoane pe sticlă și lemn, dar și o frescă, iar Camera Cărturarului este plină de volume semnate de Eminescu, Creangă, Blaga, Arghezi sau Topârceanu. Camera Ciobanului e plină de piei de oaie și obiecte folosite la producerea brânzeturilor de Sibiu, în timp ce în Camera Gospodarului turiștii se vor simți ca într-o gospodărie veche, cu tot ce e necesar. În pensiune mai există Camera Viticultorului, Camera Covaciului, cu mobilier din fier și Camera Boierului, cu mobilier de secol XIX.

În perioada 22-27 decembrie, turiștii se pot caza în această pensiune la prețul de 1.210 de lei de persoană, în camera dublă, și 1.320 de lei de persoană în apartament. Pachetul cuprinde cinci nopți de cazare cu mic dejun și cină incluse, dar și cină festivă în seara de Crăciun, primirea cetelor de colindători și a lui Moș Crăciun.

Chiar dacă de Crăciun mai are locuri libere, această pensiune este deja rezervată pentru Revelion.

Oferte Revelion 2014.Complet rezervate pentru Revelion sunt și alte pensiuni din Sibiel, unele având încă locuri disponibile pentru Crăciun. O pensiune de trei margarete, aflată pe malul unui râu, la poalele Munților Cindrel, are ofertă specială pentru Crăciun și mai are locuri disponibile. Pentru un sejur care începe în 24 decembrie și se încheie în 28 decembrie turiștii trebuie să plătească 650 de lei de persoană, în pachet fiind incluse patru nopți de cazare cu mic dejun, cină festivă în Ajun și în prima zi de Crăciun, un spectacol folcloric și cadouri aduse de Moș Crăciun. Proprietarii pensiunii au pregătit pentru masa din Ajun gustare tradițională (jumări, caltaboși, tobă, cârnați, slănină afumată, telemea, brânză de burduf, ceapă roșie), ciolan de porc puțin afumat, pregătit la cuptor în bere neagră, și plăcintă cu mere. Mâncăruri tradiționale vor fi pregătite și pentru ziua de Crăciun: supă de găină, pomana porcului cu mămăliguță și castraveți murați, sarmale, cârnați afumați fierți în zeamă de varză cu hrean, răcituri de porc, friptură de porc la tavă cu cartofi ardelenești și papanași.

Multe dintre pensiunile din Gura Râului, unde prețurile variază între 80-100 de lei camera pe noapte și 400 de lei pentru o casă de vacanță cu patru camere, sunt deja rezervate pentru Crăciun și Revelion.

O pensiune de trei margarete din Gura Râului, care are 20 de locuri de cazare în opt camere, are ocupate toate spațiile pentru Revelion, însă mai pot fi primiți turiști de Crăciun, ei fiind îmbiați cu „tradiții păstrate cu sfințenie din tată în fiu, îmbinate cu cele mai gustoase bucate”, precum cozonac, sărmăluțe sau pâine de casă „așa cum le pregătea bunica”. Trei nopți de cazare în cameră dublă cu demipensiune și masă specială de Crăciun costă 550 de lei de persoană, iar oferta include băuturile casei – vin, afinată și țuică la fiecare masă, dar și sucuri și bere la masa de Crăciun.

La Gura Râului există și o pârtie de schi de 500 de metri lungime – Trecătoarea Lupilor – dotată cu instalație de teleschi, nocturnă și tunuri de zăpadă.

Oferte Revelion 2014.Și la Sadu, multe pensiuni sunt deja ocupate pentru Revelion. De Crăciun se mai poate închiria o pensiune de trei margarete cu 16 locuri, la prețul de 700 de lei pe noapte pentru minimum trei nopți, iar pentru cei care vor să stea mai multe nopți tariful poate fi renegociat.

O altă pensiune de trei margarete, cu o capacitate de 20 de locuri în opt camere, organizează sejur de Crăciun la prețul de 150 de lei de persoană pe zi. Pentru Revelion, pensiunea poate fi închiriată cu 950 de lei de persoană, pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie. Meniul propus de proprietari include ciorbă de perișoare, supă de pui, tocana porcului, mămăliguță, murături și preparate făcute în gospodărie.

Localitatea Rășinari este și ea printre preferatele turiștilor, de sărbători. Cei care aleg o pensiune de două margarete din Rășinari pentru Crăciun trebuie să plătească 500 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopți și 600 de lei de persoană pentru un sejur de patru nopți, fiind inclusă cazarea cu demipensiune și masa festivă de Crăciun.

O pensiune de trei margarete din Rășinari, care are 16 locuri, poate fi închiriată de Crăciun cu 550 de lei de persoană, cu demipensiune și masă festivă de Crăciun, iar de Revelion poate fi închiriată cu 1.600 de euro.

Stațiunea Păltiniș este, de asemenea, un punct de atracție în această perioadă de iarnă, aici existând foarte multe unități de cazare, cabane sau vile private, dar și multe unități cu circuit închis.

La unitățile de cazare din centrul stațiunii, gradul de ocupare pentru Revelion se situează la circa 90 la sută. Cel mai repede s-au vândut sejururile la trei și patru stele, astfel că un hotel cu 45 de spații de cazare, unele cotate la trei stele, altele la patru stele este complet rezervat de Revelion.

Oferte Revelion 2014.Ocupat în întregime pentru Anul Nou este și un hotel de patru stele dotat cu centru SPA. Clienții acestuia vor beneficia de cinci nopți de cazare cu mic dejun și cină, acces la resortul SPA, loc de joacă pentru copii, transfer la pârtiile de schi, cină festivă de Revelion și în 1 ianuarie, pentru care au plătit între 600 și 690 de euro de persoană.

Cei care nu doresc condiții de lux se pot caza la o cabană aflată în apropierea Pârtiei Oncești, unde sunt 90 de locuri de cazare în camere cu două, patru și opt locuri. Aici, pentru un sejur de trei nopți cu demipensiune și cina festivă de Revelion 2014turiștii ar trebui să plătească 550 de lei de persoană sau 750 de lei de persoană pentru un sejur de cinci nopți.

Păltiniș este prima stațiune montană înființată în Romania, în anul 1894, fiind, de asemenea, stațiunea din țară aflată la cea mai mare altitudine – 1.450 de metri. Aici există mai multe pârtii de schi și snowboard, cu instalații de nocturnă, telescaun și teleschi, dar și servicii de închiriere a echipamentelor necesare sporturilor de iarnă. În plus, în stațiune se pot vizita Schitul Păltiniș, unde se află mormântul lui Constantin Noica sau casa memorială a filosofului.

Și în municipiul Sibiu multe unități de cazare sunt rezervate complet de Crăciun și Revelion 2014, prețurile variind în funcție de numărul de nopți incluse în pachet, de serviciile oferite, dar și de gradul de clasificare a unității.

La unul dintre hotelurile de patru stele din centrul orașului petrecerea de Revelion 2014costă 440 de lei de persoană, iar un sejur de cinci nopți cu demipensiune și petrecere de Revelion 2014costă 1.370 de lei de persoană.

La un alt hotel de patru stele sejurul de Revelion 2014pornește de la 309 euro de persoană și include trei nopți de cazare, petrecere de Revelion și muzică live.

Oferte Revelion 2014.La pensiuni prețurile sunt mai scăzute, existând oferte pentru noaptea de Revelion 2014și la 150 de lei de persoană.

Cei care-și petrec sărbătorile în municipiul Sibiu pot vizita Târgul de Crăciun, unde sunt 65 de căsuțe în care expozanți din toată țara vând dulciuri, cadouri și decorațiuni de Crăciun. De asemenea, sunt amenajate un atelier pentru copii, un patinoar, în centrul construcției aflându-se un brad înalt de 22 de metri, care are peste 90 de ani. Până în primele zile din ianuarie, seara pe scena amenajată în Piața Mare au loc diferite concerte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Gabriela Firea dă LOVITURA TOTALĂ în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne