Oficialul european care a adeclarat că s-a îndrăgostit de România: „Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră.”

Redactor:
Alexandru Costea
Oficialul european care a adeclarat că s-a îndrăgostit de România: „Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră.”
Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a spus joi, în limba română, că „pur și simplu s-a îndrăgostit de Sibiu". El a venit la conferința de presă cu mănușile primite cadou de la fostul portar al echipei Steaua București, Helmuth Duckadam.

„Aș dori să-i mulțumesc președintelui Iohannis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, în startul președinției române, am vorbit din suflet despre România pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri pentru munca depusă, la fel cum Europa este mândră de dvs. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră.

El a venit la conferința de presă organizată după summitul Consiliului European de la Sibiu cu mănușile primite de la Helmuth Duckadam.

„Iată ce am primit ieri de la Helmuth Duckadam și am primit și un sfat cum putem să ne apărăm interesele. Merci Helmuth”, a spus Tusk, în timp ce le prezenta jurnaliștilor mănușile primite de la fostul portar al echipei Steaua București, Helmuth Duckadam.

Donald Tusk s-a întâlnit, la Sibiu, cu Helmuth Duckadam după discursul în care președintele Consiliului European l-a lăudat pe fostul portar al echipei Steaua București. Helmuth Duckadam a declarat, pentru Mediafax, că i-a dărut polonezului o pereche de mănuși și palincă făcută de el.

„Nu am discutat decât de fotbal, nu am discutat nimic de politică sau altceva. Discuția a decurs mai mult decat prietenească, este un om foarte onest și care din prima clipă îți face o impresie fantastică. Am discutat despre meciurile cu Barcelona, cu Liverpool, am discutat despre problemele fotbalului românesc și polonez care nu mai reușesc să ajungă la un nivel în care să aspire la vreo cupă europeană, discuții de genul asta. Ne-am învârtit în tot fotbalul european. A spus că, în Polonia, infrastructura este mult mai bună decât în România deoarece ei au organizat campionatul european alături de Ucraina, dânsul era prim-ministru și au stadioane extraordinare, dar, din păcate, echipele au bugete foarte mici. Asta îi spuneam și eu, din cauza acestor bugete, nu mai poți să faci față pe plan european cu Real Madrid, care are buget de 700 de milioane, cu bugete de cinci sau 10 milioane , nu ai cum”, a declarat, pentru Mediafax, fostul portar al echipei Steaua București.

 

Inchide