OLANDA. Doi români au murit și patru au fost răniți într-un accident de microbuz

Redactor:
Gândul
OLANDA. Doi români au murit și patru au fost răniți într-un accident de microbuz
Doi români au murit și patru au fost răniți într-un accident de microbuz, pe o șosea din Olanda

Doi români au murit și patru au fost răniți într-un accident de microbuz, pe o șosea din Olanda, în dimineața zilei de marți, 26 mai, în jurul orei 05.30. În zona orașului Middenmeer, din nordul Olandei, microbuzul în care se aflau a fost izbit în plin de o șoferiță de 23 de ani, care a venit cu viteză de pe un drum secundar și nu ar fi acordat prioritate.

În microbuz se aflau nouă români care erau muncitori la o fermă din zonă. În urma impactului foarte puternic, doi români, un bărbat de 45 de ani și un tânăr de 25 de ani, care cel mai probabil nu purtau centurile de siguranță, au fost proiectați în afara microbuzului și au murit pe loc.

Alți șapte români au fost transportați de urgență la spitalele din apropiere, notează Antena 3, care citează site-ul medemblikactueel.nl.

Accidentul, confirmat de Ministerul Afacerilor de Externe din România

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în accidentul rutier produs marţi în apropierea localităţii Medemblik, Regatul Ţărilor de Jos, au fost implicaţi nouă cetăţeni români, dintre care doi au murit şi patru au fost răniţi.

„Potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile olandeze la solicitarea Ambasadei României la Haga, în autovehiculul implicat în acest accident se aflau nouă cetăţeni români. Doi cetăţeni români au decedat, patru au fost răniţi, fiind transportaţi la o unitate medicală din zonă, iar ceilalţi trei nu au necesitat îngrijiri medicale”, a precizat miercuri seara MAE, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, starea de sănătate a persoanelor spitalizate este bună.

De asemenea, MAE precizează că autorităţile olandeze au transmis că membrii de familie ai cetăţenilor români decedaţi au fost informaţi cu privire la accident, iar angajatorul a menţionat că se va ocupa atât de repatrierea trupurilor neînsufleţite, cât şi a cetăţenilor români care doresc să revină în ţară.

MAE menţionează că reprezentanţii ambasadei sunt în contact cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români răniţi, inclusiv în vederea eliberării pentru unul dintre aceştia a unui titlu de călătorie necesar revenirii în ţară.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, păstrează legătura cu autorităţile locale competente şi cu angajatorul, acordând asistenţa consulară specifică, inclusiv pentru eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces, precizează instituţia.

Tragedie în Germania, anul trecut, după ce o familie de români cu trei copii a fost implicată într-un accident din cauza ceții

O familie de români aflată în Germania a trecut printr-un accident teribil soldat cu moartea tatălui, Petru Claudiu, în vârstă de 32 de ani.

Cei cinci membri ai familie se îndreptau anul trecut, la mijlocul lunii noiembrie, spre casă pe șoseaua B5 din Germania.

Bărbartul se afla pe bancheta din spate a mașinii, alături de fetița de 4 ani și băiețelul de 9 luni. În fața se aflau soția, Lara Diana, și fetița în vârstă de 7 ani.

Cei trei copii, aflați în scaune speciale, au supraviețuit alături de mama lor care pierduse controlul volanului din cauza ceței și a șoselei alunecoase și a lovit mașina de un parapete lateral.

Inițial, după impactul mașinii cu balustrada, toți membri familiei erau nevătămați. Fetița de 7 ani a coborât prima din mașină, iar Petru Claudiu o dusese dincolo de parapete.

Ulterior, bărbatul s-a întors la autoturism pentru a-și scoate și soția care leșinase, însă a fost lovit mortal de un camion și a murit, trupul său fiind călcat și de alte două autoturisme, potrivit martorilor.

FOTO & VIDEO: Medemblik Actueel

Inchide