Oprescu, la deschiderea anului universitar la UMF București: Îmi doresc să ajut studenții la Medicină să fie demni de profesia lor

Oprescu, la deschiderea anului universitar la UMF București: Îmi doresc să ajut studenții la Medicină să fie demni de profesia lor
Publicat: 01/10/2012, 13:01
Actualizat: 04/02/2019, 06:42

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la UMF București, că își dorește din tot sufletul să-i ajute pe studenții de la Medicină să fie demni de profesia lor, astfel încât aceștia să nu mai plece în străinătate, ci să rămână să muncească pentru români.

„Urez bun venit cordial și cortical studenților din această universitate”, a spus Sorin Oprescu, la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Primarul le-a spus atât noilor studenți, cât și celor vechi că, deși este vorba de o „perioadă grea”, își dorește să nu mai vadă „pe banda televizoarelor” știri potrivit cărora 13.000 de medici lucrează în străinătate, arătând că și „neamul ăsta are nevoie de medici”.

„Ați mai auzit cuvintele astea, dar să știți că se poate. Sunt doctori și profesori care au reușit să facă lucrurile astfel încât universitatea să stea cu capul sus. Urându-vă succes în anii care vor veni, îmi doresc să vă bucurați de tot ceea ce înseamnă demnitatea acestei profesii”, le-a mai spus Sorin Oprescu studenților, pe care i-a asigurat că „nu există o altă meserie mai nobilă decât cea de medic”.

La rândul său, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Ioanel Sinescu, și-a început discursul în fața studenților spunând că așa cum cei mai mulți dintre aceștia sunt în primul an de învățământ, și el este „rector în anul I”.

Profesorul Sinescu a spus că începutul acestui an universitar marchează 155 de ani existență academică a Unviersității de Medicină din Capitală.

Ioanel Sinescu le-a vorbit studenților de cei doi laureați ai premiului Nobel pe care facultatea i-a avut, dar și despre tradiție, performanță și realizări în domeniul medical.

„Deschiderea anului universitar este, de obicei, un moment foarte emoționant pentru studenții din anul I, cu atât mai mult cu cât vor studia într-o instituție de învățământ de prestigiu, singura din țară care are doi laureați ai premiului Nobel și unde munca, știința și cercetarea sunt activități esențiale”, a spus academician prof. dr. Ioanel Sinescu.

Rectorul i-a îndemnat pe bobocii mediciniști care pășesc pentru prima dată în UMF „să intre cu emoții pozitive și cu încrederea faptului că dacă 150 de generații care au urmat Universitatea de Medicină și Farmacie au reușit să termine cu bine, și ei au toate disponibilitățile intrinseci pentru a face același lucru”.

Festivitatea de deschidere a anului universitar are loc în cadrul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, care se vor desfășura în perioada 30 septembrie – 5 octombrie.

În cadul activităților de deschidere ale anului universitar va avea loc și decernarea titlului de „Doctor Honoris Causa” profesorului A.M. Rokitansky, șeful Departamentului de chirurgie pediatrică de la Donauspital din Viena.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere