Orașul din Valea Prahovei în care primarul vrea să introducă viniete: Pe noi ne poluează la fel de mult ca în București

Publicat: 21/08/2019, 18:33

După ce primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică proiectul care prevede introducerea unei viniete pentru mașinile care nu sunt din București, a venit rândul unui alt oraș să emită aceeași pretenție de la vehiculele care sunt din București sau Ilfov.

Primarul orașului Comarnic, Sorin Popa vrea să-i urmeze exemplul Gabrielei Firea și a decis să introducă viniete pentru autoturismele înmatriculate în București și Ilfov.

„E la fel de poluat (Comarnic n.r.) ca Bucureștiul, în momente de vârf, în concedii și vacanțe. Nu am pe ce pune taxă, deocamdată. Trebuie găsită o cale legală. Hotărârea nu are cum să fie dată de Consiliul Local pentru că DN1 aparține CNAIR. Mi-ar plăcea să-mi consolideze bugetul această taxă. Ideea nu e rea, trebuie găsită calea legală însă”, a declarat Sorin Popa.

Primarul PSD, Sorin Popa susține că orașul Comarnic este afectat din cauza turiștiulor bucureșteni care aleg Valea Prahovei ca destinație de weekend, sau de vacanță.

Primarul comărnicean trage un semnal de alarmă asupra poluării pe care o îndură locuitorii orașului Comarnic, care au ajuns să respire „doar gaze de eșapament”. De asemenea, primarul se gândește că o taxă pentru bucureștenii care vin în Comarnic ar face bine bugetului local.

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică proiectul care prevede interzicerea mașinilor sub Euro 3 în Centrul Capitalei, precum și introducerea unei viniete pentru mașinile care nu sunt din București sau Ilfov. Proiectul va fi în dezbatere până pe 30 septembrie.

Foto: Gândul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase