Ozzy,Slash, Dave Grohl și Lars Ulrich,printre vedetele care au participat la funeraliile rockerului Lemmy

 Ozzy,Slash, Dave Grohl și Lars Ulrich,printre vedetele care au participat la funeraliile rockerului Lemmy
Publicat: 10/01/2016, 16:53
Actualizat: 26/03/2019, 09:56

Rockerul britanic, al cărui nume real a fost Ian Fraser Kilmister, a murit pe 28 decembrie, la vârsta de 70 de ani, la doar câteva zile după ce a aflat că suferea de un tip de cancer extrem de agresiv.

Mikkey Dee – toboșarul trupei Motörhead -, Dave Grohl – solistul trupei Foo Fighters -, Slash – chitaristul trupei Guns N’Roses – și Lars Ulrich – toboșarul trupei Metallica – s-au numărat printre vedetele care au susținut discursuri în timpul ceremoniei funerare, aducând astfel un ultim omagiu rockerului Lemmy.

Fanilor li s-a cerut să respecte intimitatea familiei îndoliate și să nu participe la ceremonia funerară care s-a desfășurat în cimitirul privat Forest Lawn din Hollywood. Însă, ei au putut să urmărească evenimentul online, în direct, pe canalul de YouTube al trupei Motörhead.

O fotografie de mari dimensiuni cu membrii trupei Motörhead a fost expusă în altarul capelei funerare, alături de un set de boxe, de cizmele legendare ale lui Lemmy și de o urnă în forma pălăriilor purtate de rockerul britanic.

Ceremonia a început cu un discurs al managerului trupei Motörhead, Todd Singerman, care s-a adresat invitaților și i-a rugat „să celebreze viața lui Lemmy”.

„Cu toții știm că lui nu i-ar fi plăcut nimic care să fie formal sau sumbru”, a spus Todd Singerman.

Paul Inder, fiul rockerului britanic, a rememorat, apoi, viața tatălui său, despre care a spus că a fost „un luptător al scenei” și „un spirit liber”.

Lemmy, care locuia de mai mulți ani la Los Angeles, a simțit că „ceva nu era în regulă”, în august 2015, într-o perioadă în care se simțea extrem de slăbit.

„Nu era o persoană religioasă și să te rogi pentru un miracol ar fi reprezentat pentru el «un fapt amăgitor», însă era o persoană profund spirituală”, a declarat Paul Inder.

„Să călătorești cu bine, dragul meu tată. Te-ai întors pe drum, pentru cel mai lung turneu, spre cel mai mare concert din ceruri”, a adăugat fiul rockerului britanic.

Slash, chitaristul trupei Guns N’ Roses, a susținut și el o scurtă alocuțiune: „Lemmy a fost o persoană care m-a făcut să mă simt mândru și onorat să o cunosc. Și-a trăit viața exact așa cum a dorit. Muzica lui și personalitatea lui vor dăinui pentru totdeauna”.

Au mai susținut scurte discursuri doi membri ai trupei Metallica – Robert Trujillo și Lars Ulrich -, Rob Halford – solistul trupei Judas Priest -, dar și Scott Ian – solistul trupei Anthrax.

Ceremonia s-a încheiat cu un discurs plin de emoție rostit de rockerul Dave Grohl, prin care acesta a rememorat momentul în care l-a întâlnit pentru prima dată pe Lemmy, în urmă cu 20 de ani. „A fost eroul meu, un adevărat «rock ‘n’ roller», dar și o persoană care oferea celor din jur un exemplu minunat, pentru că era foarte amabil cu toată lumea”.

Apoi, chitara bass a rockerului Lemmy a fost conectată la un amplificator și a fost lăsată să emite un ultim sunet, prelung, în memoria rockerului, în aplauzele invitaților prezenți în capelă.

În același timp, câteva sute de fani s-au reunit în fața barului preferat al lui Lemmy, The Rainbow, situat pe bulevardul Sunset Strip din Los Angeles.

Pe pavajul din fața barului, fanii trupei Motörhead au depus flori, pachete de țigarete și sticle de Jack Daniels, compunând astfel un fel de „altar” în memoria rockerului decedat. În holul de la intrare, fanii s-au semnat în cartea de onoare a barului, au scris mesaje de condoleanțe, dar și de mulțumire, într-o agendă depusă alături de o fotografie de mari dimensiuni a lui Lemmy.

În interiorul barului, piesele trupei Motörhead erau difuzate la un volum ridicat, iar fanii au urmărit ceremonia funerară, difuzată online, pe un ecran uriaș.

Fanii trupei britanice au fost invitați să urmărească ceremonia funerară din acel bar, din orice club care deține acces la internet sau de acasă, pe canalul YouTube. Ceremonia funerară a rockerului Lemmy a fost vizionată de peste 250.000 de internauți din lumea întreagă.

Stilul agresiv de a cânta la chitara bas și apetitul său deosebit pentru alcool, droguri și femei i-au adus lui Lemmy o reputație specială, rockerul britanic fiind considerat unul dintre cei mai „sălbatici soliști rock” din toate timpurile.

Potrivit managerului Todd Singerman, Lemmy avea cancer „cerebral și la nivelul gâtului”, însă moartea sa a reprezentat „un șoc uriaș”.

Lemmy, care împlinise 70 de ani în Ajunul Crăciunului, a murit în camera sa, în timp ce urmărea jocul său video preferat, alături de membrii familiei.

Lemmy era celebru și pentru pasiunea sa pentru whiskey și cola, însă Todd Singerman a dezvăluit, în glumă, că, în ultimii ani, rockerul „trecuse la votcă și suc de portocale, pe care le credea mai sănătoase”.

Printre celelate vedete care au adus un ultim omagiu rockerului Lemmy, prin intermediul unor mesaje, s-au aflat Ozzy Osbourne, Brian May din trupa Queen, toți membrii trupei Metallica, dar și Gene Simmons, fondatorul trupei Kiss.

După moartea sa, peste 100.000 de fani au semnat o petiție online care solicită ca porecla rockerului britanic să fie atribuită ca nume oficial – „Lemmium”- unuia dintre noile elemente chimice, descoperite recent.

Ian Fraser Kilmister, suferea și de diabet de tipul 2 și de aritmie cardiacă, o afecțiune cauzată de numeroșii ani în care rockerul britanic a abuzat de alcool și de droguri. Din cauza acestei boli, rockerul Lemmy a acceptat, la recomandarea medicilor, să își pună un stimulator cardiac, în noiembrie 2013.

Lemmy și-a început cariera profesională în anul 1965, în calitate de lider al trupei The Rockin’ Vickers. Ulterior, a devenit „roadie” (persoană care întreține echipamentul unei formații pe drum, n.r.) pentru Jimi Hendrix și și-a schimbat numele în Kilmister, după tatăl său biologic. În 1972, s-a alăturat trupei Hawkwind și a fost vocalist pentru hitul „Silver Machine”. A fost înlăturat din formație după ce a fost arestat pentru posesie de droguri, în Canada, în 1975. La sfârșitul acelui an, a format Motörhead.

După lansarea albumelor „Overkill”, „Bomber”, „Ace Of Spades” și „No Sleep ‘Til Hammersmith”, Motörhead a devenit una dintre cele mai populare și apreciate trupe rock din Marea Britanie și pe plan mondial.

Talentul membrilor formației a fost apreciat și recunoscut de-a lungul anilor prin numeroase premii: în 1980, trupa a câștigat discul de argint pentru albumul „Bomber”, în 1991, a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru albumul „1916”, iar, în 2001, a primit discul de aur pentru piesa „The Game”. Printre hiturile trupei se numără „Ace of Spades”, „Killed By Death” și „Born To Raise Hell”.

În octombrie 2013, trupa Motörhead a lansat cel de-al 21-lea album de studio, „Aftershock”, care este o continuare a materialului scos pe piață în 2010, „The World Is Yours”. În ciuda problemelor de sănătate de care suferea Lemmy, trupa Motörhead a lansat cel de-al 22-lea album, „Bad Magic”, în august.

De la înființarea ei, în 1975, de Lemmy Kilmister, celebra trupă britanică a reușit să vândă peste 50 de milioane de copii ale albumelor la nivel mondial.

În 2012, Motörhead a susținut un concert la București, în cadrul OST Fest.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul