Pacientul ars, întors din drum pentru că avionul spre Belgia s-a defectat, a fost internat la Spitalul Floreasca

Redactor:
Radu Cristian
Pacientul ars, întors din drum pentru că avionul spre Belgia s-a defectat, a fost internat la Spitalul Floreasca

Pacientul „mare ars”, care trebuia să fie transferat în Belgia în vederea tratamentului şi care a fost readus la Bucureşti după ce avionul în care se afla s-a depresurizat, a fost internat, joi după-amiază, în Secţia de arşi a Spitalului Floreasca.

Victima unui accident de muncă

Bărbatul este victima unui accident de muncă, al cărei angajator plătise 50 de mii de euro în vederea tratamentului în străinătate.

Reprezntanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au venit cu informaţii suplimentare în acest caz, prin intermediul unui comunicat, pe care îl atașăm mai jos.

Autorităţi: Avionul a fost recepţionat la finele lui decembrie, după reparaţii capitale

În ceea ce privește misiunea de transfer în Belgia a unui pacient cu arsuri prin electrocuție cu o aeronavă SMURD, planificată pentru a fi îndeplinită astăzi, pentru informarea corectă a opiniei publice, precizăm următoarele:

Operațiunea a fost planificată să se desfășoare ieri, 27.01.2021, dar a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Astăzi, 28.01.2021, începând cu ora 08.00, avionul Piper PA-42 Cheyenne III aflat în dotarea IGAv, echipat pentru misiuni SMURD, a decolat de la București pentru transferul unui pacient cu arsuri prin electrocuție, de la Iași la Bruxelles, Belgia.

Odată preluat pacientul de la unitatea spitalicească din Iași, în planul derulării misiunii de transfer era prevăzută o aterizare la Timișoara, în vederea alimentării aeronavei. După decolarea de la Timișoara, piloții IGAv au constat functionarea necorespunzătoare a instalației de presurizare a cabinei avionului și astfel misiunea de zbor a fost anulată.

„Continuarea misiunii după depresurizare punea în pericol vieţile celor aflaţi la bord”

Ca urmare a constatării acestei funcționari necorespunzătoare a instalației de presurizare, misiunea de transfer în Belgia nu putea fi executată în siguranță, fiind necesar zborul la o altitudine mare, aceasta putând pune în pericol viețile celor aflați la bord, pacient și personalul navigant reprezentat de piloți și echipa medicală.

Dat fiind faptul că zborul la o altitudine optimă, de siguranță nu reprezenta nici un risc, a fost luată decizia transferului pacientului la București. Pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun, pacientul va fi internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, la secția de chirurgie plastică și reparatorie.

Precizăm faptul că avionul a fost recepțioant în data de 28.12.2020, după efectuarea unor lucrări de reparații capitale la un motor, revizie majoră la celalalt motor și lucrări periodice după 100 de ore de zbor, nefiind executate reparații la instalația de presurizare a avionului.

Din momentul recepționării, aeronava a zburat 40 de ore și a  îndeplinit cu succes 3 misiuni SMURD, dintre care 2 externe și 1 pe teritoriul României, nefiind întâmpinate probleme de natură tehnică

„Vă bateți de joc de noi? Avionul SMURD s-a defectat în zbor și aterizează în București. Pacientul va fi adus la Floreasca.”

Acesta a fost mesajul publicat joi de Asociația Colectiv, care solicita de mai multe zile transferul pacientului de la Iași la un spital din Belgia care îl aștepta. Avionul s-a depresurizat după decolare și s-a întors din drum. Cu o zi înainte zborul fusese anulat din cauza vremii.

Un bărbat cu arsuri grave așteaptă de o săptămână transferul în străinătate pentru tratament. Familia i-a găsit loc în Belgia dar transferul este amânat de la o zi la alta din cauza autorităților române și a medicilor care nu au reușit să întocmească mai repede documentele necesare.

Soția pacientului, Dana Mihaela, a povestit pentru Antena 3 prin ce a trecut în ultima săptămână și ce s-a întamplat cu zborul:

„Nici nu știu exact care este starea lui în momentul asta. Dimineață era stabil, detubat. Am fost înștiințată că la 7:40 au plecat din București, s-au dus, l-au luat, și o să ajungă undeva la Timișoara să alimenteze, după care se îndreaptă spre Belgia. Acum m-au sunat să îmi spună că se întoarce din drum pentru că au defecțiuni tehnice la acest avion.”

Soția pacientului: „Statul Român nu are decât un amărât de avion care se întoarce din drum în situații din astea nenorocite. I-au pus în pericol și pe cei care au plecat cu el, echipajul care a plecat”

„Eu sunt aproape sigură că acest avion a fost defect și din acest motiv nu a fost transportat. Nu că nu a fost stabil, a fost stabil de a doua zi. Soțul meu putea fi transferat de a doua zi. Oamenii ăștia i-au mâncat din zile. Sunt în situația asta disperată acum pentru că ei nu au fost în stare. Nu au găsit altă formulă.

Statul Român nu are decât un amărât de avion care se întoarce din drum în situații din astea nenorocite. I-au pus în pericol și pe cei care au plecat cu el, echipajul care a plecat cu el. Să se întoarcă din drum?! E posibil așa ceva? Este strigător la cer!

Și acum îl duc la Floreasca, deci o luăm de la capăt. Și nu există altă variantă. Mi s-a transmis că nu este alt avion.” – a spus aceasta.

Scrisoarea deschisă transmisă de soția pacientului către Raed Arafat

Scrisoare deschisa pentru Dl Arafat!
M-am gândit mult cum sa va scriu, domnule Arafat! Sunt eu, soția disperata, mama a doi copii ce își așteaptă tatăl acasă!
Va amintiți de mine?

Am trecut prin toate stările de 7 zile, încoace!Am avut speranța, disperare, încrâncenare, durere, dar nu am renunțat sa cred ca pot sa fac asta! Sa reușesc sa câștig o șansă pentru soțul meu!

Spun câștig, pentru ca am ajuns la concluzia ca viața noastră este o loterie, în sistemul de sănătate din România! Am fost apostrofata ca am ieșit în media cu problema asta!

Domnule Arafat, imaginea se construiește și se păstrează prin fapte!

Vreau sa îmi demonstrați ca nu ați uitat ca sunteți om și medic, mai presus de a fi… In vârful piramidei! Vreau sa va spun ca în viziunea mea, sunteți singurul om care ma poate ajuta și știu sigur asta!

Sunt mai îndârjita decât credeți, pentru ca nu-mi pot întoarce privirea către copiii mei și să-i vad în lacrimi!

Nu aștept un răspuns scris, steoretip, aștept… Sa zboare avionul… Sa faceți asta posibil! Și încă ceva… Credeți că va descurcați cu mine în fata guvernului cu copiii de mana?

Sunt sigura ca Dumnezeu ne iubește, dar Dumnezeu lucrează prin oameni!
Dumnezeu sa aibă grija de noi!

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide