Păgubită din dosarul „Vacanțe fictive”: 2.000 euro pentru un sejur în Creta de care n-am avut parte

Păgubită din dosarul Vacanțe fictive: 2.000 euro pentru un sejur în Creta de care n-am avut parte
Publicat: 01/08/2013, 19:35
Actualizat: 22/08/2013, 12:34

Una dintre persoanele păgubite de administratorul unei agenții de turism acuzat că vândut servicii de transport și cazare pentru destinații din Europa care nu au fost onorate a povestit, pentru MEDIAFAX, că a plătit 2.000 de euro pentru un sejur în Creta, de care însă nu a beneficiat.

„În 31 mai, am plătit 2.000 de euro pentru un sejur de șapte zile în Creta, la un hotel de patru stele, pentru cinci adulți și trei copii. Am vrut să plec în vacanță cu soțul, cu copiii, cu familia fratelui meu. Pe 19 iunie, trebuia să primim biletele, iar pe 24 iunie trebuia să plecăm, însă nu am mai primit biletele”, a precizat una dintre persoanele păgubite de Eugenia Biclea – administratorul agenției de turism Romtravel Europa Bookings Com SRL din sectorul 2.

Persoana păgubită a relatat că a încercat să o contacteze pe Biclea, însă aceasta nu a fost de găsit nici la telefon și nici la sediul firmei.

„Când am fost la agenție să întreb de ce nu ne parvin biletele de vacanță, mai erau două persoane în față, care veniseră cu probleme similare. Nu am reușit să dau de cei de la firmă, așa că am contactat un avocat și am făcut o plângere la Secția 8 de Poliție. Am plecat în vacanță, până la urmă, cu o altă agenție”, a mai spus persoana păgubită.

Ea a mai precizat că, ulterior, a reușit să vorbească la telefon cu administratorul agenției, care i-a spus că va încerca să-i restituie banii în 10 zile. „Nu mi-a explicat de ce nu am mai plecat în vacanță. Cred că sunt slabe șanse să îmi recuperez banii. Era o doamnă în vârstă (Eugenia Biclea – n.r.), de la care nu te așteptai să facă așa ceva”, a adăugat reclamanta.

Mai multe alte persoane care susțin că au fost, la rândul lor, înșelate de administratorul agenției de turism Romtravel Europa Bookings Com au postat pe internet mesaje prin care avertizau posibili alți clienți ai acesteia cu privire la faptul că nu au beneficiat de vacanțele pe care le plătiseră.

Doi dintre cei care afirmă că au fost păgubiți povestesc că au achitat sejururi la Veneția. Unul dintre aceștia spune că, înaintea datei de plecare, agenția de turism i-ar fi trimis un email cu mesajul: „Cu regret vă informăm ca SC Rom Travel Europa Bookings Com SRL trece prin momente financiare dificile, datorită intrării în insolvență a unor parteneri și este nevoită să anuleze pentru moment sejurul dumneavoastră. Se va încerca returnarea contravalorii serviciilor în cel mai scurt timp posibil sau reprogramarea excursiei. Estimăm că returnarea banilor se va face în maxim 30 zile, întrucât intenționăm să oprim compania din a intra în insolvență și să returnăm toate contravalorile contractelor pe cale amiabilă”.

Eugenia Biclea (48 de ani) din Capitală, administrator al unei agenții de turism, a fost reținută miercuri sub acuzația de înșelăciune, după ce a vândut servicii de transport și cazare pentru diferite destinații din Europa, care nu au fost onorate, potrivit Poliției Capitalei.

Polițiștii au fost sesizați, în iunie, cu privire la faptul că, în perioada iunie 2012 – mai 2013, peste 30 de persoane au achiziționat, de la o agenția de turism Romtravel Europa Bookings Com SRL din sectorul 2, pachete turistice ce constau, în principal, în servicii de transport și cazare către diferite destinații din Europa, acestea nefiind însă onorate de către firmă, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliție.

Din cercetări a rezultat că Eugenia Biclea, în calitate de administrator al agenției, a încasat integral contravaloarea serviciilor menționate în contracte, fără a le onora, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 100.000 de lei, au mai spus sursele citate.

Potrivit anchetatorilor, după achitarea contravalorii pachetelor turistice, deplasările au fost imposibil de efectuat, din cauza neachitării de către învinuită a rezervărilor privind transportul și cazarea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au decis, joi, să nu propună arestarea Eugeniei Biclea, dispunând în schimb ca aceasta să nu părăsească țara pe o perioadă de 30 de zile.

„La data de 1 august 2013, luând în considerare atitudinea cooperantă a învinuitei, relațiile strânse cu rudele ce se află pe teritoriul României, încercarea constantă de a acoperi întregul prejudiciu creat și circumstanțele personale ale învinuitei procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București au luat față de învinuita B.E. măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Anchetatorii au solicitat ca, în cazul în care mai există persoane care au suferit un prejudiciu ca urmare a activității desfășurate de Eugenia Biclea, „acestea să se adreseze în cel mai scurt timp autorităților judiciare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani