PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA. Sanctitatea Sa va fi întâmpinat de către Klaus Iohannis la aeroport. Președintele merge și la Blaj

PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA. Sanctitatea Sa va fi întâmpinat de către Klaus Iohannis la aeroport. Președintele merge și la Blaj
Publicat: 30/05/2019, 13:14

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, îl va primi vineri, 31 mai a.c., pe Sanctitatea Sa Papa Francisc la Palatul Cotroceni. Vizita Apostolică în țara noastră are loc în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Vizita de stat a Sanctității Sale se desfășoară la invitația Președintelui Klaus Iohannis, care a adresat această invitație în luna mai 2015, cu ocazia aniversării unui sfert de veac de la reluarea relațiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun. Ulterior, în martie 2017, invitația a fost reînnoită prin scrisoarea transmisă de către Președintele României Sanctității Sale”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis Mediafax joi.

La sosirea în România, Papa Francisc va fi întâmpinat de către președintele Klaus Iohannis la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, la ora 11:25, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:05.

Președintele român și Sanctitatea Sa Papa Francisc vor avea convorbiri tête-à-tête, iar începând cu ora 13:05, în Sala Unirii, se va desfășura întâlnirea cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și corpul diplomatic.

Cu această ocazie, în prezența a aproximativ 400 de invitați, președintele Klaus Iohannis și Sanctitatea Sa vor susține discursuri.

„Președintele României apreciază că vizita Papei Francisc în România este un prilej fericit de a aduce laolaltă credincioșii creștini ortodocși, romano-catolici și greco-catolici. Astfel, Președintele Klaus Iohannis va fi alături de Sanctitatea Sa la câte o ceremonie religioasă dedicată fiecărui cult”, potrivit sursei citate.

Vineri, începând cu ora 17:00, președintele Klaus Iohannis va participa la ceremonia Bisericii Ortodoxe Române de la Catedrala Națională.

Ulterior, începând cu ora 17.55, șeful de stat român va fi prezent la liturghia romano-catolică de la Catedrala Sfântul Iosif.

De asemenea, duminică, președintele Klaus Iohannis va merge la Blaj, unde, pe Câmpia Libertății se va ține liturghia greco-catolică și va avea loc ceremonia de beatificare a șapte Episcopi greco-catolici martiri.

CNAB: La Aeroportul Henri Coandă vor fi aplicate măsuri speciale de securitate, de vizita Papei

În zilele de 31 mai și 1 iunie, la Aeroportul Internațional Henri Coandă București vor fi puse în aplicare măsuri speciale de securitate, cu ocazia vizitei Sanctității Sale Papa Francisc la București, anunță Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

În aceste condiții, precizează reprezentanții CNAB, sunt posibile aglomerări pe fluxurile auto către aeroport, în zona terminalelor și pe fluxul de ieșire din aeroport.

„Recomandăm pasagerilor, însoțitorilor acestora, precum și tuturor celorlalți vizitatori ai aeroportului Henri Coandă să își asigure o rezervă de timp suficientă atât în dimineața zilei de vineri, 31 mai, cât și în cea a zilei de sâmbătă, 1 iunie. Personalul CN Aeroporturi București și al colaboratorilor (instituții ale statului – SRI, poliție transporturi, poliție de frontieră, vamă – companii aeriene, agenți de handling etc.) va depune toate eforturile în vederea asigurării condițiilor pentru un tranzit fluent al pasagerilor prin aeroport”, potrivit sursei citate.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie și va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc.

Potrivit programului, Sfântul Părinte pleacă de la Roma vineri, 31 mai a.c., la ora 8.10 de pe aeroportul Roma – Fiumicino cu direcția București – Otopeni, unde urmează să ajungă la ora 11.30. După primirea oficială de la aeroport, Papa merge la Palatul Prezidențial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita la președintele României și întâlnirea cu premierul. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic.

La 15.45, Papa Francisc va merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întrevederea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei și a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea „Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala „Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Vizita în România a Sanctității Sale Papa Francisc se va încheia duminică, 2 iunie, ora 17:30, cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internațional Sibiu, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația