Părinții surorilor Postelnicu de la trupa Heaven, cercetați penal după ce ar fi falsificat documente

Părinții surorilor Postelnicu de la trupa Heaven, cercetați penal după ce ar fi falsificat documente
Publicat: 05/11/2013, 21:23
Actualizat: 06/02/2016, 01:22

Părinții surorilor Postelnicu de la trupa Heaven sunt cercetați penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals după ce, în calitate de proprietari ai unei farmacii din Vaslui, ar fi falsificat un contract cu o primărie, pe care apoi l-ar fi depus la Casa de Asigurări de Sănătate

Potrivit plângerii făcute la Parchetul Huși, soții Postelnicu s-ar fi folosit de xerocopii ale ștampilei Primăriei Vetrișoaia și semnăturii primarului din aceeași comună, Vasile Puiu, pentru întocmirea unui contract de concesiune a unui spațiu în localitatea Vetrișoaia, cu destinația de farmacie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, acest contract a fost depus la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui pentru ca unitatea farmaceutică să facă dovada de folosință a spațiului, în vederea încheierii unui contract de finanțare.

În fapt, în anul 2010, Consiliul Local (CL) Vetrișoaia a închiriat societății Comgaz SRL Vaslui, deținută de soții Postelnicu, un spațiu în clădirea dispensarului medical din Vetrișoaia.

„În urmă cu puțin timp, am observat că pe avizierul farmaciei este afișat certificatul de înmatriculare al altei societăți, care nu avea drept de folosință al spațiului. Pentru a lămuri situația, am transmis un memoriu către CJAS Vaslui, care ne-a comunicat faptul că pentru spațiul respectiv din Vetrișoaia instituția are încheiat contract cu o altă societate comercială, respectiv Village Pospharmecy SRL Vaslui, reprezentată de Postelnicu Dimitrie. În acest sens, ne-a fost transmis în copie și un contract de concesiune între societatea în cauză și CL Vetrișoaia, confirmat ca fiind conform cu originalul printr-o semnătură și ștampila societății. Acest înscris este fals deoarece Consiliul Local Vetrișoaia nu a încheiat niciodată un contract de concesiune cu Village Pospharmecy SRL Vaslui”, se arată în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși de către primarul comunei Vetrișoaia, Vasile Puiu.

În aceeași reclamație, edilul din Vetrișoaia susține că semnătura și ștampila din dreptul rubricii „Concedent” ar fi fost aplicate prin xeroxarea unui alt act, posibil contractul de închiriere încheiat cu SC Comgaz SRL.

„De asemenea, prin aceeași metodă, a fost aplicată ștampila cu numărul de înregistrare a actului. Precizăm că numărul de intrare este inventat, în condițiile în care Primăria Vetrișoaia nu a ajuns niciodată în anul 2011 la numărul 5.120, așa după cum rezultă din registrul de intrări al primăriei”, subliniază primarul Vasile Puiu.

Plângerea făcută de edilul din Vetrișoaia la Parchetul Huși a ajuns pe masa polițiștilor vasluieni, care au deschisă o anchetă în acest caz.

„Polițiștii Secției de Poliție Rurală Huși au în lucru un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Odată ce ancheta va fi finalizată, vor fi făcute propunerile legale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Împuternicită de soț să se ocupe de activitatea societății Village Pospharmecy SRL Vaslui, Emilia Postelnicu, a refuzat să facă vreun comentariu legat de plângerea depusă la Parchetul Huși, susținând că, de fapt, totul este un conflict personal pe care-l are cu primarul din Vetrișoaia, Vasile Puiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice