Patriarhul Daniel: „Fiecare trebuie să fie responsabil atunci când sănătatea sa se află în pericol. Nu ştim dacă suntem suficient de pregătiţi să trecem dincolo”

Patriarhul Daniel: „Fiecare trebuie să fie responsabil atunci când sănătatea sa se află în pericol. Nu ştim dacă suntem suficient de pregătiţi să trecem dincolo”
Publicat: 27/10/2021, 13:52
Actualizat: 27/10/2021, 13:53

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prefericitul Daniel, a declarat că trebuie să fim conștienți și responsabili atunci când sănătatea sa se află în pericol. „nu ştim dacă suntem suficient de pregătiţi să trecem dincolo”.

„Cei doi prieteni ai lui Hristos Cuviosul, Dimitrie cel Nou şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, numit şi Noul Hozevit de către Biserica Ierusalimului, sunt prieteni ai lui Hristos, deci aducători de vindecare sufletească şi trupească în vreme de boală. De aceea, noi ne rugăm să ne păzească de orice primejdie şi de asemenea îi rugăm să ne dăruiască multă sănătate, ajutor de la Dumnezeu, pace şi bucurie, pentru a spori în credinţă şi în iubire creştină, în sfinţenie şi fapte bune, amintindu-ne mereu că viaţa şi sănătatea sunt daruri primite de la Dumnezeu, pe care noi trebuie să le cultivăm prin rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente.

Fiecare trebuie să fie conştient, liber şi responsabil atunci când sănătatea sa se află în pericol. Pentru că noi nu ştim dacă suntem suficient de pregătiţi să trecem dincolo”, a spus Patriarhul Daniel, în predica la slujba din ziua Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, oficiată la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

„Să înceteze această pandemie care a devenit foarte agresivă şi care a înmulţit suferinţa”

Patriarhul BOR a îndemnat la rugăciune către Sfântul Dimitrie cel Nou ca „să înceteze această pandemie care a devenit foarte agresivă şi care a înmulţit suferinţa, lacrimile, în toată ţara şi în toată lumea”.

„De foarte multe primejdii a fost izbăvit oraşul Bucureşti de către sfântul Dimitrie cel Nou. În 1814, în timpul domnitorului Caragea, a fost o ciumă cumplită. O mulţime de oameni au murit, ca şi în zilele noastre cu epidemia aceasta, care în mod neaşteptat a cuprins lumea întreagă, devenind pandemie. Şi oamenii au strigat cu rugăciuni fierbinţi şi cu post şi cu multe lacrimi şi au cerut ajutor Sfântului Dimitrie, care a făcut să înceteze ciuma, după ce o mulţime de oameni au murit. În 1827 a fost o secetă cumplită, urmată de o foamete mare şi de asemenea Sfântul Dimitrie cel Nou, fiind rugat în procesiune cu moaştele sale, a încetat seceta.

În 1831, oraşul a fost încercat din nou de holeră. Atunci au murit iarăşi sute şi mii de oameni din cauza holerei şi el a fost rugat să izbăvească populaţia înfricoşată şi îndurerată şi a încetat holera. Deci să ne rugăm şi noi să înceteze această pandemie care a devenit foarte agresivă şi care a înmulţit suferinţa, lacrimile în toată ţara şi în toată lumea”, a spus Patriarhul.

Patriarhul Daniel a urat tuturor sănătate, pace şi bucurie.

„Ne rugăm lui Dumnezeu ca pentru mijlocirile sfinţilor cuvioşi Dimitrie cel Nou, Ioan Iacob de la Neamţ şi ale tuturor sfinţilor să ne dăruiască sănătate şi mântuire, pace şi bucurie şi mult ajutor în viaţă, ca să trecem prin necazuri, încercări, să dăruiască celor bolnavi însănătoşire, celor care sunt îndoliaţi să le dăruiască consolare sau mângâiere sufletească, să dăruiască tuturor multă credinţă, nădejde şi dragoste”, a încheiat Patriarhul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic