Patriarhul Daniel: „Fiecare trebuie să fie responsabil atunci când sănătatea sa se află în pericol. Nu ştim dacă suntem suficient de pregătiţi să trecem dincolo”

Patriarhul Daniel: „Fiecare trebuie să fie responsabil atunci când sănătatea sa se află în pericol. Nu ştim dacă suntem suficient de pregătiţi să trecem dincolo”
Publicat: 27/10/2021, 13:52
Actualizat: 27/10/2021, 13:53

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prefericitul Daniel, a declarat că trebuie să fim conștienți și responsabili atunci când sănătatea sa se află în pericol. „nu ştim dacă suntem suficient de pregătiţi să trecem dincolo”.

„Cei doi prieteni ai lui Hristos Cuviosul, Dimitrie cel Nou şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, numit şi Noul Hozevit de către Biserica Ierusalimului, sunt prieteni ai lui Hristos, deci aducători de vindecare sufletească şi trupească în vreme de boală. De aceea, noi ne rugăm să ne păzească de orice primejdie şi de asemenea îi rugăm să ne dăruiască multă sănătate, ajutor de la Dumnezeu, pace şi bucurie, pentru a spori în credinţă şi în iubire creştină, în sfinţenie şi fapte bune, amintindu-ne mereu că viaţa şi sănătatea sunt daruri primite de la Dumnezeu, pe care noi trebuie să le cultivăm prin rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente.

Fiecare trebuie să fie conştient, liber şi responsabil atunci când sănătatea sa se află în pericol. Pentru că noi nu ştim dacă suntem suficient de pregătiţi să trecem dincolo”, a spus Patriarhul Daniel, în predica la slujba din ziua Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, oficiată la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

„Să înceteze această pandemie care a devenit foarte agresivă şi care a înmulţit suferinţa”

Patriarhul BOR a îndemnat la rugăciune către Sfântul Dimitrie cel Nou ca „să înceteze această pandemie care a devenit foarte agresivă şi care a înmulţit suferinţa, lacrimile, în toată ţara şi în toată lumea”.

„De foarte multe primejdii a fost izbăvit oraşul Bucureşti de către sfântul Dimitrie cel Nou. În 1814, în timpul domnitorului Caragea, a fost o ciumă cumplită. O mulţime de oameni au murit, ca şi în zilele noastre cu epidemia aceasta, care în mod neaşteptat a cuprins lumea întreagă, devenind pandemie. Şi oamenii au strigat cu rugăciuni fierbinţi şi cu post şi cu multe lacrimi şi au cerut ajutor Sfântului Dimitrie, care a făcut să înceteze ciuma, după ce o mulţime de oameni au murit. În 1827 a fost o secetă cumplită, urmată de o foamete mare şi de asemenea Sfântul Dimitrie cel Nou, fiind rugat în procesiune cu moaştele sale, a încetat seceta.

În 1831, oraşul a fost încercat din nou de holeră. Atunci au murit iarăşi sute şi mii de oameni din cauza holerei şi el a fost rugat să izbăvească populaţia înfricoşată şi îndurerată şi a încetat holera. Deci să ne rugăm şi noi să înceteze această pandemie care a devenit foarte agresivă şi care a înmulţit suferinţa, lacrimile în toată ţara şi în toată lumea”, a spus Patriarhul.

Patriarhul Daniel a urat tuturor sănătate, pace şi bucurie.

„Ne rugăm lui Dumnezeu ca pentru mijlocirile sfinţilor cuvioşi Dimitrie cel Nou, Ioan Iacob de la Neamţ şi ale tuturor sfinţilor să ne dăruiască sănătate şi mântuire, pace şi bucurie şi mult ajutor în viaţă, ca să trecem prin necazuri, încercări, să dăruiască celor bolnavi însănătoşire, celor care sunt îndoliaţi să le dăruiască consolare sau mângâiere sufletească, să dăruiască tuturor multă credinţă, nădejde şi dragoste”, a încheiat Patriarhul.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...