Patriarhul Daniel împlinește 70 de ani. Preafericitul Părinte va fi decorat, joi, de Klaus Iohannis

Patriarhul Daniel împlinește 70 de ani. Preafericitul Părinte va fi decorat, joi, de Klaus Iohannis
Patriarhul Daniel / Sursă Foto: basilica.ro
Publicat: 21/07/2021, 19:38
Actualizat: 21/07/2021, 19:39

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române aniversează împlinirea a 70 de ani. Cu ocazia evenimentului, joi, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârșită o slujbă de Te Deum ca „mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni”, anunță BOR. Tot joi, Preafericitul Părinte Daniel va fi decorat de președintele Klaus Iohannis.

Începând cu ora 11.00, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va începe slujba de Te Deum, la finalul căreia se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Patriarhul Daniel va fi decorat de către președintele Klaus Iohannis

După aceste momente liturgice se va desfășura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un Moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice. În încheiere vor fi prezentate un volum şi un film aniversar.

Totodată, joi, începând cu ora 17.00, este programată ceremonia de decorare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către preşedintele României, Klaus Iohannis.