Patriarhul Daniel, reacție nervoasă după tragedia din Colectiv: Să vină lumea la biserică, nu la club

Redactor:
Cristina Andrei
Patriarhul Daniel, reacție nervoasă după tragedia din Colectiv: Să vină lumea la biserică, nu la club
Patriarhul Daniel a participat marți la slujba de înmormântare a femeii de serviciu care se afla la muncă în clubul Colectiv în seara tragediei. La finalul slujbei, Preafericitul a avut o reacție nervoasă din cauza întrebărilor jurnaliștilor, cărora le-a reproșat o „atitudine ostilă" față de Biserică.

„Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă. (…) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”, a spus Patriarhul după slujba de înmormântare.

Acesta a declarat că preoții  au mers marți la club Colectiv și că Biserica a sprijinit familia femeii de serviciu cu o sumă acordată fiecărui copil.

În plus, el a ținut să precizeze că preoții ortodocși nu își doresc „să facă spectacol” și că prelații își fac datoria așa cum cer religia și obiceiurile. „Noi ne facem datoria după tradiția și rânduiala noastră. Nu învață Biserica să rupă liniștea și tăcerea celor care trebuiau să se reculeagă. Astăzi au fost preoți acolo și au făcut slujbă. Nu vrem să se considere că facem spectacol”, a adăugat Patriarhul.

Inchide