Patronul Brădet: Am primit informarea de 3-4 zile și ne-au spus să nu o luăm în considerare

Publicat: 15/03/2016, 21:17
Actualizat: 16/03/2016, 01:44

„Nici măcar nu ni s-a putut răspunde ce tratament ar trebui să le dăm oamenilor, ni s-a spus că nu se știe deocamdată și nu este cazul pentru un tratament specific. Ni s-a dat o hârtiuță prin care ni s-a spus, la un moment dat, că oamenii nu mai trebuie să fie primiți la locul de muncă, iar noi am răspuns cu o adresă și am spus > pentru că în legislație nu există așa ceva. După care au început să întoarcă aceste vorbe și să zică că nu, dar nu avem încă un răspuns la acea adresă prin care noi am solicitat clarificări” a declarat patronul „Lactate Brădet”, Marius Badea.

Acesta a precizat că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș i-au transmis că informarea „nu este atât de importantă” .

„Este o hârtie care a venit de trei-patru zile, pe care am discutat-o cu ei și au spus >. Și atunci, de ce apare hârtia astăzi? Toate încep să se lege. (…) Respectivele analize au fost solicitate de către noi. Am alergat destul de mult pentru a putea face analizele la toți angajații noștri, nu toate laboratoarele fac această analiză. Am reușit să o facem la Cantacuzino cu ajutorul Direcției Sanitare Publice Argeș , care ne-a intermediat analizele către acest laborator. Până la acaestă oră, noi nu avem analizele oficiale date de către Cantacuzino nouă personal, cei care am inițiat procedura de a face analizele oamenilor. Ni s-a spus de atunci că aceste analize nu sunt elocvente pentru că majoritatea oamenilor are E. Coli” a mai precizat Marius Badea.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a menționat că instituția pe care o conduce a primit informarea la data de 11 martie.

„Instituția Prefectului a primit în data de 11 martie o informare spre știință de la Direcția de Sănătate Publică Argeș prin care dintre cele 19 probe de coproculturi recoltate de la fabrica de lactate, șapte au fost pozitive pentru cel puțin unul dintre tipurile de E. Coli patogen. Trei dintre aceste probe pozitive au prezentat genele verotoxină, ceea ce este sugestiv pentru prezența de E. Coli verotoxină pozitiv în materiile fecale. Este foarte clar, este foarte limpede că aceste probe au fost transmise către Ministerul Sănătății , instituție abilitată să stabilească cauza, să analizeze toate aceste probe, să stabilească o eventuală cauză între probele găsite în aceste coproculturi și E-Coli din tulpinile de la bebelușii bolnavi de sindromul hemolitic uremic” a declarat prefectul de Argeș, Cristian Soare.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a confirmat prezența bacteriei E.Coli patogen, având gena verotoxină, care provoacă apariția SHU, la trei dintre angajații societății Brădet și la un angajat de la firma care furniza laptele.

Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș, a declarat pentru MEDIAFAX că a fost identificată bacteria E.Coli patogen, având gena verotoxină, care provoacă apariția SHU, la trei dintre angajații societății Brădet. Aceleași rezultate au ieșit pozitive și în cazul unui angajat al firmei care furniza laptele pentru Brădet.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vânzările de lux ale grupului LVMH au depăşit exporturile agricole ale Franței