Pensiile ar putea fi majorate încă o dată în 2023! Marius Budăi: „Nu exclud încă o creştere pentru români”

Pensiile ar putea fi majorate încă o dată în 2023! Marius Budăi: „Nu exclud încă o creştere pentru români”
Ministrul Muncii, Marius Budăi / FOTO - Facebook
Publicat: 01/12/2022, 17:11
Actualizat: 01/12/2022, 17:12

Ministrul Muncii a anunțat joi, de Ziua României, că pensiile ar putea fi majorate încă o dată anul viitor, în afara de creșterea din ianuarie.

Pensiile românilor ar putea fi majorate încă o dată în 2023, în afară de majorarea cu 12,5% din ianuarie.

„În luna ianuarie pensiile vor veni majorate, așa cum coaliția politică care susține Guvernul a decis. Nu avem niciun fel de sincopă. Vom finaliza până ce facem calculele, până în 10 decembrie, pentru că noi calculăm până în 10 decembrie sumele pentru plata pensiilor pentru luna ianuarie.

Imediat vom implementa și tipărirea cupoanelor de pensie, vor fi acele deschideri de conturi de la început de an, am discutat și cu Poșta Română.

Ziua în care pensionarii vor primi pensia mărită va fi până pe data de 15, știți că la început de an există o procedură tehnică, aceea de deschidere de conturi.

La fiecare început de an bugetar ne mobilizăm, suntem pregătiți și cu siguranță facem tot posibilul să nu fie niciun fel de întârzieri. Vor fi acele câteva zile la început de an care sunt inerente”, a declarat Marius Budăi.

„Nu mă feresc de cuvântul întârziere”

Întrebat dacă Guvernul va putea să mai dea o nouă majorare a pensiilor anul viitor, Marius Budăi nu a negat.

„Suntem în pericol cu următoarele majorări și cu rezolvarea inechităților. Inechitățile nu se rezolvă decât cu impact bugetar.

Nu cred că se gândește cineva sau poate când au scris PNRR s-au gândit să tăiem de la cei care au pensii mai mari, să dăm la cei cu pensii mai mici (…).

Coaliția a luat o decizie acum și dacă în viitor coaliția va lua și alte decizii, și mă bazez pe experiența acestui an 2022, atunci când avem o vorbă, când coaliția a decis, Executivul a executat”, a precizat ministrul Muncii, potrivit Antena3.ro.

Întrebat, totuşi, dacă exclude ca pe lângă această majorare de 12,5% să mai fie o nouă majorare aplicată pensiilor, Budăi nu a negat nici de data asta.

Exact ca în luna decembrie, la începutul lunii ianuarie vor fi două zile libere pentru bugetari, iar pensiile vor fi virate în conturi după data de 3 ianuarie 2023.

Marius Budăi a fost întrebat și dacă există riscul ca în luna ianuarie pensiile să întârzie, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, iar răspunsul a fost: „Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere”.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase