Percheziții la primăriile Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureș și Zalău, vizând contracte de deratizare

Percheziții la primăriile Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureș și Zalău, vizând contracte de deratizare

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că la ora transmiterii acestei știri au loc percheziții la Serviciile tehnice din primăriile municipiilor Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureș și Zalău, în paralel cu verificările făcute de anchetatori la Primăria Cluj-Napoca.

Perchezițiile au loc într-un dosar care vizează contracte cu firma Coral Impex, au mai spus sursele citate.

Potrivit acestora, în anchetă nu sunt vizați primarii, iar în urma perchezițiilor sunt ridicate documente, fără a fi duse persoane la audieri.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că la ora transmiterii acestei știri este percheziționat biroul unui inspector din primărie, ancheta DNA vizând o licitație din 2011.

De asemenea, într-un comunicat al Primăriei Sibiu se arată că reprezentanții conducerii instituției au fost anunțați de un reprezentant al DNA că se vor face percheziții care vizează un angajat al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu. „În acest sens vor fi efectuate percheziții în biroul respectivului funcționar”, arată sursa citată.

Într-un comunicat de presă, Direcția Națională Anticorupție anunță că procurorii de la Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013 – 2015. În acest dosar au loc percheziții la 32 de adrese din județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureș și Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, mai spune DNA.

Procurori de la DNA Cluj, însoțiți de jandarmi, s-au prezentat, miercuri dimineață, la sediul Primăriei Cluj-Napoca, făcând verificări la Direcția Tehnică a instituției, de unde au fost solicitate copii după documente și contracte încheiate între municipalitate și SC Coral Impex, firmă care se ocupă de deratizare și dezinsecție.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că un procuror a depus o cerere prin care solicită să i se pună la dispoziție copii după hotărâri de Consiliu Local, contracte de prestări servicii, contracte de sponsorizare încheiate între municipalitate și SC Coral Impex, firma care se ocupă de deratizare și dezinsecție.

„Primăria Cluj-Napoca are un contract cadru pentru prestarea activităților de dezinsecție și deratizare a domeniului public încheiat în anul 2006, în urma unei licitații publice câștigate de SC Coral Impex, pe o durată de patru ani, prelungit în 2010, printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru o perioadă de 7 ani și 7 luni. În 2010 nu a mai fost organizată o licitație, CL optând pentru această variantă de prelungire a contractului, din inițiativa primarului de atunci, Sorin Apostu. Intrarea în vigoare a prelungirii a devenit efectivă din 12 iulie 2011, iar de atunci curge termenul de 7 ani și 7 luni”, a spus Buzatu.

Ea nu a putut preciza care este valoarea contractului cadru, susținând că documentul prevede costuri unitare pe tipuri de servicii prestate, cu o valoare minimă și maximă.

„În funcție de nevoi, Primăria a solicitat, pe bază de comenzi, anumite tipuri de servicii și cantități pe parcursul derulării contractului. Serviciile prestate de Coral Impex sunt valabile pentru tot domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, existând etape periodice de dezinsecție și tratamente anti-căpușe, de exemplu”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a declarat, la rândul său, că, în baza unei ordonanțe emise de Serviciul Teritorial Cluj al DNA, au fost solicitate Primăriei mai multe documente legate de contractul cu SC Coral Impex SRL.

„E vorba de HCL din 2006, de o hotărâre de prelungire a contractului cu Coral Impex din 2010, de dosare care vizează plățile dispuse, recepția zilnică a lucrărilor, înscrisuri privind zonele care fac obiectul activităților de dezinsecție și deratizare și contracte de sponsorizare încheiate între Coral și Primărie. Se precizează în document că sunt suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de corupție săvârșite de funcționari ai administrației publice locale. Asta este ceea ce am primit, asta am dat mai departe”, a spus Boc.

Întrebat dacă știe să fi fost probleme cu acest contract, el a afirmat că documentul a fost încheiat în 2006 și s-a prelungit în 2010, apreciind că prelungirea a fost „legală, prin Consiliul Local, cu toate procedurile aferente”.

„Nu am avut niciun fel de sesizare de probleme pe parcursul anilor că acel contract ar fi avut vreo problemă. Nu știu la ce fel de suspiciuni se referă cei de la DNA, dar acestea există și se cercetează”, a spus Boc.

Surse judiciare au declarat că verificări au avut loc și la sediul Coral Impex din Cluj-Napoca, din cartierul Gheorgheni.

SC Coral Impex SRL are sediul central la Ploiești.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică