PERCHEZIȚII la Suceava și Bacău, fiind vizate grupări de traficanți de țigări din Ucraina

PERCHEZIȚII la Suceava și Bacău, fiind vizate grupări de traficanți de țigări din Ucraina
Publicat: 11/07/2012, 12:52
Actualizat: 03/07/2013, 21:21

Zeci de percheziții au loc, miercuri, în Suceava și Bacău, la locuințele unor persoane suspectate de contrabandă cu țigări din Ucraina, constituite în mai multe grupări infracționale, în acest caz fiind dispusă începerea urmăririi penale în cazul a 27 de suspecți, între care și cetățeni turci.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, sunt în derulare 22 percheziții domiciliare în județele Suceava și Bacău, urmând să fie puse în executare 18 mandate de aducere.

Descinderile au loc în cadrul unui dosar penal în care începând cu luna iunie 2011 mai multe persoane sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și contrabandă.

Astfel, anchetatorii au stabilit că în localitățile sucevene Straja și Vicovu de Sus acționau trei grupuri infracționale organizate care introduceau ilicit în România, din Ucraina, peste „frontiera verde”, țigări de contrabandă pe care apoi le comercializau.

Conform sursei citate, un grup infracțional organizat format din șase suspecți – cinci cetățeni români și un cetățean turc – a acționat în localitatea Straja. După ce erau introduse în țară, țigările erau preluate de cărăuși și transportate la două imobile, de unde erau ulterior comercializate, prin intermediul altor persoane.

În aceeași localitate acționa un al doilea grup infracțional organizat, format din trei cetățeni români și doi turci. Unul dintre cetățenii români, împreună cu cei doi cetățeni turci, organiza activitatea infracțională, cei din urmă fiind și cei care introduceau țigările în țară, de unde erau preluate de alți doi suspecți. Ulterior, țigările erau transportate de două imobile din Straja și Vicovu de Jos, de unde erau comercializate.

Un al treilea grup infracțional organizat, format din doi cetățeni români și unul ucrainean, a acționat tot la Straja, cetățenul ucrainean fiind și cel care introducea țigările în țară, de unde erau transportate la locuința unuia dintre cetățenii români și ulterior comercializate.

De asemenea, o asociere de persoane în vederea săvârșirii de infracțiuni, în care acționau mai mulți cetățeni români și un cetățean ucrainean, era constituită la Vicovu de Sus. Unul dintre cetățenii români organiza activitatea infracțională împreună cu cetățeanul ucrainean, acesta din urmă fiind și cel care introducea țigările în țară, de unde erau preluate și comercializate de alți cetățeni români.

O a doua asociere, formată tot din mai mulți cetățeni români și un cetățean ucrainean, a acționat la Straja. De organizarea activității infracționale se ocupau unul dintre români și cetățeanul ucrainean. În acest caz, cetățeanul ucrainean, împreună cu alți conaționali, introduceau țigările în țară, de unde erau preluate și comercializate de segmentul românesc al grupării.

Pentru documentarea activității infracționale, pe parcursul cercetărilor au fost identificate și confiscate 11 transporturi, totalizând 1.621.800 de țigarete, atât pe căile de comunicație din România, cât și în zona de frontieră.

Procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale față de 27 persoane suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și contrabandă.

Perchezițiile de miercuri sunt desfășurate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, Inspectoratului Județean de Poliție Suceava – Serviciul de Intervenție Rapidă, Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani – Serviciul de Intervenție Rapidă și Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Dușmani din cauza moștenirii. Copiii lui Adrian Păunescu se ceartă pe avere
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul