Persoanele acuzate că au obligat mai multe minore să se prostitueze, cercetate în libertate

Persoanele acuzate că au obligat mai multe minore să se prostitueze, cercetate în libertate
Publicat: 23/05/2012, 11:41
Actualizat: 25/06/2013, 14:41

Patroanele unui salon de masaj din Pitești și un taximetrist, care fac parte din gruparea infracțională acuzată de trafic de minori și prostituție, unde printre clienți au fost opt fotbaliști de la clubul din Liga I C.S. Mioveni și mai mulți avocați din Argeș, vor fi cercetați în libertate.

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Pitești, Claudia Barbu, de 34 de ani, și Nicoleta Cătălina Monea, de 21 de ani, patroanele salonului de masaj, precum și Marius Dumitrache, de 28 de ani, au fost duși inițial la Tribunalul Argeș cu propunerea de arestare preventivă, însă magistrații au decis că aceștia să fie cercetați în stare de libertate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Pitești a respins recursul procurorilor DIICOT Pitești, care au solicitat arestarea celor trei, și au menținut decizia Tribunalului Argeș, dispunând interdicția de a părăsi țara timp de 30 de zile,pentru inculpați, cu respectarea unor dispoziții prevăzute de lege, a căror încălcare va atrage imediat arestarea preventivă.

Șapte persoane, între care și patroanele salonului de masaj, sunt cercetate de DIICOT Pitești pentru constituire a unei grupări infracționale și trafic de minori, fiind acuzate că au racolat, prin amenințare și violență, mai multe victime minore, pe care le-au obligat să practice prostituția într-un salon de masaj și în hoteluri.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au depistat la sediul SC Hot Massage SRL, la un hotel din Pitești și la o pensiune din Curtea de Argeș, trei victime minore, care erau constrânse să întrețină raporturi sexuale plătite cu mai mulți clienți.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Pitești au fost audiate 42 de persoane, cele șapte și alte 35 care au fost clienți în salon, printre ei fiind și opt fotbaliști de la clubul din Liga I C.S. Mioveni și mai mulți avocați din Argeș, procurorii dispunând și începerea urmăririi penale față de SC Hot Massage SRL, firmă care are ca obiect de activitate întreținerea corporală.

Cercetările sunt efectuate împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești și lucrători de la IPJ. Argeș – SPIR, Poliția Municipiului Curtea de Argeș și IJJ Argeș, sprijinul tehnic și informativ fiind asigurat de IGPR și DGIPI.

Surse din cadrul anchetei au confirmat că infracțiunile se desfășurau la salonul aflat în apropiere de fostul cinema Lumina, iar 13 tinere, printre care și fete de 16 și 17 ani, au fost obligate să se prostitueze fie în salonul de masaj, fie în diverse apartamente, hoteluri și pensiuni din Argeș, clienții plătind pentru servicii între 200 și 400 de lei.

Firma care are ca obiect de activitate întreținerea corporală a fost deschisă anul trecut, iar ulterior suspecții au găsit câteva fete, majoritatea din familii destrămate sau cu părinții plecați în străinătate, pe care le-au obligat se se prostitueze. Potrivit anchetatorilor, au fost date anunțuri despre masajele pe care le oferă tinerele, din grupul infracțional făcând parte și câțiva bărbați, printre care un paznic și un taximetrist.

Tinerele aveau cel puțin zece clienți pe zi, susțin anchetatorii.

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalitătii Organizate Pitești, coordonați de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, au reușit să prindă în flagrant trei clienți la Curtea de Argeș și doi la Pitești, totodată fiind făcute mai multe percheziții în cinci apartamente din Pitești, în cartierele Războieni, Găvana și Trivale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto