PESTA PORCINĂ africană se extinde în județul TELEORMAN. Virusul a apărut în apropierea ALEXANDRIEI

PESTA PORCINĂ africană se extinde în județul TELEORMAN. Virusul a apărut în apropierea ALEXANDRIEI
Publicat: 22/10/2018, 12:21
Actualizat: 13/02/2019, 15:17

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat luni, prezența unui nou focar de pestă porcină în județul Teleorman, într-o gospodărie din comuna Ștorobăneasa.

În numai câteva zile, s-au confirmat patru focare de pestă porcină africană în județul Teleorman.

Dacă primele trei cazuri au fost identificate într-o singură zonă a județului, acest al patrulea caz se manifestă în apropierea reședinței județului Teleorman.

„În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgență. Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială și au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, produselor și mijloacelor de transport. A fost dispusă eliminarea celorolalte trei porcine din gospodărie, trei la număr și s-a realizat ecarisarea carcaselor. DSVSA solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități. Toate animalele suspecte trebuie ucise și neutralizate sub control veterinar oficial”, se arată într-un comunicat transmis de Direcția Sanitar-Veterinară Teleorman.

În acest timp, în majoritatea gospodăriilor din județ se taie porcii, de teama extinderii virusului. Oamenii spun că nu vor aștepta Crăciunul în aceste condiții.

„Toți cunoscuții mei care au porci au decis să taie porcii și să nu mai aștepte. Nu vedeți că apare un caz pe zi? Păi cine mai are răbdare să aștepte? Și eu o să tai porcii zilele astea și terminăm toată îngrijorarea. Nu mă tem că ar putea să fie bolnavi. Boala asta are niște simptome. Și n-a fost cazul.”, a spus George P. din comuna Scrioaștea pentru MEDIAFAX.

Primele cazuri de pestă porcină africană au apărut în Teleorman săptămâna trecută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase