Peste 12.000 de pelerini la Mănăstirea Prislop, pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca

Peste 12.000 de pelerini la Mănăstirea Prislop, pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca
Publicat: 28/11/2013, 12:02
Actualizat: 31/07/2014, 14:49

Peste 12.000 de pelerini se roagă, joi, la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, „sfântul neîncoronat al Ardealului”, iar alți credincioși continuă să vină la ceremoniile oficiate pentru a marca 24 de ani de la moartea acestuia.

Pelerini din toate colțurile țării au început să sosească la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, „sfântul neîncoronat al Ardealului”, încă de miercuri după-amiază, cu autocare sau mașini particulare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autocarele au dus credincioșii până aproape de mănăstire, apoi șoferii au făcut cale întoarsă spre parcările amenajate special pentru a nu se produce blocaje.

Câteva sute de credincioși și-au petrecut noaptea de miercuri spre joi în rugăciune, în apropierea mormântului părintelui Arsenie Boca, trecut în neființă în urmă cu 24 de ani.

La primele ore ale dimineții de joi, alte câteva mii de credincioși s-au îndreptat spre Mănăstirea Prislop, astfel că în timpul slujbei oficiate de 16 preoți între care și PS Gurie, episcopul Devei și Hunedoarei, numărul celor prezenți a depășit 12.000 de persoane.

În timpul slujbei, mii de credincioși s-au îndreptat spre cimitirul unde este îngropat părintele Arsenie Boca și au așteptat cu flori în mâini și lumânări pentru a putea spune o rugăciune la mormânt și pentru a atinge crucea de la căpătâi.

Cei mai mulți dintre credincioși spun că rugăciunile pe care le-au rostit la Mănăstirea Prislop le-au adus liniștea în familie și i-au ajutat să treacă peste momente de cumpănă.

Mariana Mihăilă, din Constanța, a venit la Mănăstirea Prislop cu un grup de enoriași pentru a se ruga la mormântul lui Arsenie Boca.

„Este a doua oară când vin să mă rog la Prislop. Am fost bolnavă și am venit și m-am rugat pentru o minune. Acum mă simt mult mai bine și cred că rugăciunile și credința m-au ajutat mai mult decât tratamentele medicale. Acum fiica mea, de 25 de ani, se află într-un moment de cumpănă și rugăciunile mele sunt îndreptate pentru liniștea ei”, a spus femeia.

Soții Emilia și Mihai Linca, din Oradea, spun că ani în șir s-au rugat să aibă un copil, iar anul trecut, după ce femeia s-a rugat la mormântul părintelui Boca, tratamentele medicale au reușit, iar acum au un băiețel sănătos.

„Ne-am fi dorit să venim împreună cu fiul nostru la mormântul părintelui Arsenie Boca pentru a-i mulțumi pentru darul de preț pe care ni l-a făcut. Copilul e prea mic și afară e foarte frig. Avem de gând ca în primăvară să venim împreună cu el pentru a-i mulțumi toți lui Dumnezeu”, a spus Emilia Linca.

Până la ora 11.00, peste 12.000 de credincioși s-au rugat la mormântul părintelui Boca, însă forțele de ordine se așteptă ca până la finalul zilei în zonă să ajungă peste 15.000 de pelerini.

„Atmosfera a fost una de liniște și calm. Credincioșii au înțeles că trebuie să păstreze ordinea la Mănăstirea Prislop. Pelerinii vin în continuare și credem că vor fi peste 15.000 de oameni care se vor ruga astăzi (joi – n.r.) la mănăstire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu.

În 28 noiembrie se împlinesc 24 de ani de la trecerea în neființă a părintelui Arsenie Boca, fost stareț al Mănăstirii Prislop. Pentru convingerile sale, preotul, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate și apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, ardelenii îl consideră pe Arsenie Boca „sfântul neîncoronat al Ardealului”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
S-a stins marele actor. Adio, maestre! A murit în mod pașnic și rafinat
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Ce este și cum apare „pielea de găină”?
×