Peste 24.000 de vouchere acordate prin RABLA pentru ELECTROCASNICE. Programul se va relua în 2019, după aprobarea bugetului AFM

Redactor:
Nicolae Oprea
Peste 24.000 de vouchere acordate prin RABLA pentru ELECTROCASNICE. Programul se va relua în 2019, după aprobarea bugetului AFM
Prin programul „Rabla pentru electrocasnice", Ministerul Mediului a acordat vouchere pentru peste 24.000 de produse, cele mai multe prime fiind pentru mașini de spălat rufe, respectiv 12.500 de bucăți. Valoarea voucherelor este de 7,5 milioane de lei, iar programul se va relua și în 2019.

Reprezentanții Ministerului Mediului au precizat, pentru MEDIAFAX, că programul „Rabla pentru electrocasnice”, lansat la sfârșitul anului trecut, se va relua și în 2019, după ce se va aproba bugetul Administrației Fondului pentru Mediu.

Programul a fost lansat chiar înainte de sărbători, iar din totalul de 20 de milioane de lei, s-au epuizat peste 7,5 milioane de lei, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Ministerului Mediului.

Astfel, au fost acordate, în total, 24.657 de vouchere, dintre care 12.577 pentru mașini de spălat rufe, 9.678 pentru frigidere și 2.402 aparate de aer condiționat.

 

De aemenea, din totalul de peste 24.000 de vouchere, 19.480 au fost acordate în mediul urban, iar restul în rural.

Potrivit proiectului, finanțarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: mașini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiționat.

Valoarea voucherelor, așa cum a fost anunțată de Ministerul Mediului, este următoarea: 200 lei pentru înlocuirea mașinii de spălat cu alta care are eficiența energetică A++ sau 300 lei înlocuirea cu una de categorie A+++.

 

De asemenea, se decontează 300 lei pentru înlocuirea aparatului de aer condiționat cu unul din categoria A+++ sau A++.

În același timp, se vor acorda 300 lei pentru frigidere A++ și 400 lei pentru cele energetică A+++. Important de menționat este că voucherele pot fi cumulate și că, pentru a le accesa, consumatorii trebuie să predea aparatele electrocasnice vechi.

Inchide