Peste 500 de salariați s-au adunat la Oltchim, așteptând revocarea conducerii sindicatului

Peste 500 de salariați s-au adunat la Oltchim, așteptând revocarea conducerii sindicatului
Publicat: 02/10/2012, 10:28
Actualizat: 07/04/2019, 20:23

Peste 500 de salariați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat, marți dimineață, în fața pavilionului administrativ, unde a început Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Sindicatului Liber din combinat, care va lua în discuție revocarea biroului executiv al sindicatului.

Astfel, Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Sindicatului Liber Oltchim, care a început la ora 9.30, va lua în discuție revocarea Biroului executiv al sindicatului liber, compus din Mihai Diculoiu, Mircea Prisăcaru și Sorin Marcu și numirea lui Corneliu Cernev la conducerea sindicatului. O parte a salariaților acuză actuala conducere a sindicatului că a contribuit la prăbușirea combinatului.

Liderul angajaților de la Oltchim, Corneliu Cernev, spune că au fost strânse 1.600 de semnături din partea angajaților pentru revocarea conducerii sindicatului din combinat, deși erau necesare 1.465, adică două treimi din numărul total al sindicaliștilor.

„În cadrul Adunării Generale Extraordinare a membrilor de sindicat vom supune la vot revocarea Biroului executiv al Sindicatului liber. Avem 1.600 de semnături din partea membrilor de sindicat, peste proporția de două treimi din numărul total al sindicaliștilor. Vom revoca Biroul executiv, apoi ne vom adresa Judecătoriei Râmnicu Vâlcea. În sală sunt aproximativ 200 de locuri, deci este evident că nu vor putea asista la ședință toți membrii de sindicat. Unii vor aștepta afară rezultatele acestei adunări, alții în secțiile combinatului”, a declarat liderul salariaților protestatari, Corneliu Cernev.

La rândul său, președintele Sindicatului Liber Olchim, Mihai Diculoiu, susține că pentru revocarea Biroului executiv al Sindicatului Liber Oltchim nu era necesară convocarea Adunării Extraordinare, ci doar transmiterea listei cu semnături către Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

„Dacă două treimi din numărul sindicaliștilor sunt pentru revocarea Biroului executiv, atunci magistrații dispun această măsură. Adunarea Generală Extraordinară este o păcăleală a lui Cernev (n.r. – Corneliu Cernev, lider al angajaților de la Oltchim Râmnicu Vâlcea) pentru salariați, doar îi păcălește pe angajați, asta face. Repet, nu Adunarea Generală Extraordinară revocă Biroul executiv, ci doar instanța”, susține Mihai Diculoiu.

Tot, marți de la ora 13.00, va avea loc și Adunarea Generala a Acționarilor, care va hotărî componența noii conduceri a combinatului Oltchim.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, care și-a adjudecat pachetul majoritar de acțiuni deținut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deține suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, termenul pentru semnarea contractul expirând luni, a anunțat ministrul Economiei, Daniel Chițoiu.

Dan Diaconescu a câștigat săptămâna trecută licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.

Chițoiu a adăugat că acordul de privatizare nu a fost încheiat pentru că nu a fost selectat niciun câștigător pentru pachetul de acțiuni, dar nici pentru creanțele deținute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului și Electrica la Oltchim, în valoare cumulată de 400 milioane de euro.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că Guvernul a luat act de anularea licitației pentru vânzarea acțiunilor deținute de stat la Oltchim (OLT) și de faptul că procesul de privatizare a eșuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze.

El a arătat că Dan Diaconescu nu a avut și nu are capacitatea și dorința de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice și de imagine, în detrimentul intereselor angajaților și ale statului, și a acuzat din nou fostele guverne de faptul că au girat situația economică dificilă a combinatului.

Dan Diaconescu a declarat, luni seară, la ieșirea din sediul Ministerului Economiei, că va contesta în instanță decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni la Oltchim și că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta și a șefului Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Exclusiv. La 10 ani de la moartea lui Dinu Patriciu, familia se ceartă pe avere....
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Au trecut 505 ani de la moartea marelui Leonardo da Vinci. Moştenirea lui este încă...