Peste 80 de tinere la o selecție națională de însoțitoare de zbor; salariile – 2.000 de dolari

Peste 80 de tinere la o selecție națională de însoțitoare de zbor; salariile - 2.000 de dolari
Publicat: 18/01/2014, 13:08
Actualizat: 06/02/2016, 01:43

Peste 80 de tinere din toată țara au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o selecție pentru a lucra ca și însoțitoare de zbor la o companie aeriană din Arabia Saudită, care oferă un salariu lunar de 2.000 de dolari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tinerele, cu vârste între 21 și 35 de ani, venite din toată țara, au participat la o selecție organizată de compania Flynas din Arabia Saudită, pentru a deveni însoțitoare de zbor, cu un contract pentru doi ani. Compania caută să recruteze peste 20 de stewardese din România.

„Vroiam un loc de muncă provocator, care îți permite să călătorești, să vezi lumea, să cunoști oameni, diferite culturi. Și componenta financiară a contat, bineînțeles. Am terminat o școală de aviație la București și cred că o astfel de meserie mi se potrivește”, a spus o tânără din Buzău care a venit la Cluj pentru a susține interviul în limba engleză.

O altă tânără, din Baia Mare, care a terminat Facultatea de Studii Economice și Gestiunea Afacerilor la UBB Cluj-Napoca și-a urmat un master, spune că nu și-a găsit un loc de muncă și că a optat, astfel, să devină însoțitoare de zbor.

„Este o meserie frumoasă, dar și dificilă, care presupune foarte mult sacrificiu, pentru că stai departe de familie și lucrezi tot timpul, dar merită. Și partea financiară este un stimulent important”, a afirmat tânăra.

Printre candidate s-a aflat și o tânără care a terminat o facultate privată de Drept la Cluj-Napoca, dar nu și-a găsit un loc de muncă în domeniu și a fost atrasă de oferta de a deveni însoțitoare de zbor și datorită salariului.

„Ca jurist aș câștiga 1.000 de lei pe lună, iar să profesez ca avocat e greu să intru într-un barou și să urmez o carieră în acest domeniu. Salariul este foarte atractiv ca stewardesă. Plus că vezi lumea și vezi locuri în care, altfel, nu ai ajunge niciodată. E un start în viață”, a menționat aceasta.

O stewardesă din Arad, care lucrează de șase luni pentru compania aeriană arabă, a precizat că cel mai greu a fost training-ul.

„Arabia Saudită este o țară foarte frumoasă, în care ne simțim în siguranță, munca este, la fel, foarte frumoasă, te ajută să cunoști mulți oameni și locuri noi. Nu visam să fiu însoțitor de zbor, dar am fost anul trecut la interviu și am fost selectată, astfel încât am început să scriu un nou capitol din viața mea. Greu a fost la început training-ul, pentru că a trebuit să învăț multe noțiuni despre avion, dar apoi totul ți se pare simplu”, a spus fata.

Steluța Racolța, reprezentant al firmei din România care se ocupă cu plasarea forței de muncă, a explicat și ce facilități oferă Flynas viitoarelor stewardese.

„Flynas caută peste 20 de însoțitoare de zbor în România cărora li se oferă un contract pe doi ani și un salariu de încadrare de 2.000 de dolari pe lună, la care se adaugă plata orelor de zbor suplimentare. Compania mai asigură cazare, masă și echipament gratuite, asigurare de viață și de sănătate pe durata contractului, un concediu de 30 de zile lucrătoare pe an. Condițiile de selecție sunt vârsta cuprinsă între 22 și 35 de ani, minim absolventă de liceu, înălțime minimă de 1,57 metri, aspect plăcut, limba engleză fluent scris și vorbit, abilități de înot pe distanța de 50 de metri liber”, a explicat Racolța.

La rândul său, Eman Yusuf, manager de resurse umane al Flynas, a spus că „fetele din România sunt frumoase, vesele, harnice, amabile”.

„Noi am început recrutarea unor însoțitoare de zbor din Europa, din România, Slovacia și Polonia, deoarece compania Flynas se va extinde din acest an cu zboruri spre Europa – Marea Britanie, Franța, dar și India, după ce s-a luat decizia de achiziționare a șase noi aeronave. Acum asigurăm zboruri pe rute interne în Arabia Saudită, dar și spre destinații din Turcia, Pakistan”, a spus Yusuf, care lucrează de 24 de ani în domeniu.

Compania Flynas a fost înființată în anul 2007 în Arabia Saudită, având o flotă de 20 de avioane Airbus A 320, care acoperă 28 de destinați interne și externe. Până în prezent, Flynas a transportat peste 11 milioane de pasageri și și-a propus să atingă 20 de milioane de pasageri în anul 2020.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia