Peste o mie de locuitori din Peștera au protestat în fața CJ Constanța, cerând bani pentru drumuri

Peste o mie de locuitori din Peștera au protestat în fața CJ Constanța, cerând bani pentru drumuri
Publicat: 02/04/2014, 22:39
Actualizat: 01/04/2019, 04:39

Peste o mie de oameni din localitatea constănțeană Peștera, alături de primar, au protestat, marți, în fața Consiliului Județean Constanța, nemulțumiți că nu sunt alocate fonduri pentru repararea unui drum județean plin de gropi, dar și a altor obiective distruse la inundațiile din 2013.

Oamenii, cu steaguri tricolore și garoafe, au venit la Constanța cu 20 de autocare, în frunte cu primarul din Peștera Valentin Vrabie.Protestatarii au afișat pancarte cu mesaje precum „Indiganați, nu manipulați”, „Județ fără viitor cu Nicușor dictator”, „Stop risipirii banilor publici”, „Ne-ați promis și v-am votat/ Ne-ați mințit și ne-ați uitat”, „La votare ne-ați rugat, dar la greu ne-ați ignorat” și au scandat de mai multe ori numele localității Peștera. La un moment dat, la îndemnul primarului Valentin Vrabie, cei prezenți au rostit „Tatăl nostru”.

Primarul din Peștera a spus că oamenii sunt nemulțumiți că CJ Constanța a refuzat să reabiliteze DJ 223 B, care face legătura între Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic și Peștera, acesta fiind plin de gropi și pentru că autoritatea județeană nu a acordat fonduri pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în vara lui 2013.

„Am venit cu flori, cu sufletul curat ca să luăm ce este al nostru, nu să cerșim. Am venit pentru că ne-a ajuns cuțitul la os. DJ 223 B este plin de gropi, aproape zilnic au loc accidente acolo, iar după inundațiile din vara anului trecut nu am primit nimic din partea autorităților județene. Dacă pe mine m-au ignorat, sper ca 1000 de oameni să nu fie ignorați de acești ignoranți”, a declarat Valentin Vrabie.
La finalul manifestării, care a durat aproximativ 40 de minute, oamenii din Peștera au lăsat garoafele și o parte din pancarte pe treptele din fața sediului CJ Constanța.

Valentin Vrabie este primar în comuna Peștera din anul 2008. La primul său mandat a candidat din partea PSD, iar în 2012 a fost ales ca independent.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, nu s-a aflat marți la sediul CJ, el fiind internat la o unitate medicală din București pentru investigații, potrivit reprezentanților instituției.

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, a declarat că protestul locuitorilor din Peștera este nejustificat, în condițiile în care CJ a alocat fonduri în ultimii ani către această comună.

„Comuna Peștera, din 2008 de când este domnul Vrabie Valentin primar, a primit aproximativ patru milioane de lei. Dacă stăm să calculăm din sumele care vin la Consiliul Județean, în mod normal la Consiliul Județean sunt sume care trebuiesc date pentru dezvoltarea autorităților publice locale undeva la 10 milioane de lei pe an. Dacă calculăm că sunt șase ani suma este de aproximativ 60 de milioane de lei în toți acești ani, iar dacă împărțim la 70 de localități ar veni undeva o medie de sub un milion pe localitate. Dânșii au fost mai norocoși au primit aproximativ patru milioane de lei. Considerăm că protestul este nejustificat”, a afirmat Cristinel Dragomir.

El a precizat că în ultima ședință a CJ Constanța comuna Peștera a primit suma necesară pentru plata arieratelor pe primul trimestru al anului, așa cum și anul trecut Consiliul Județean a alocat banii necesari pentru plata arieratelor comunei Peștera.

Vicepreședintele CJ a mai spus că instituția nu are fonduri pentru a repara toate drumurile județene și că așteaptă și un ajutor de la Guvern în acest sens.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?