Piedone a reclamat RADET la Protecția Consumatorilor. Ce scrie în plângerea primarului de la sectorul 4

Piedone a reclamat RADET la Protecția Consumatorilor. Ce scrie în plângerea primarului de la sectorul 4
Publicat: 06/10/2014, 14:50

Adresa trimisă de Piedone la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vine după ce mai multe asociații de proprietari de pe raza Sectorului 4 nu au beneficiat de apă caldă timp de câteva zile, deși au facturile achitate la zi, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Primăria Sectorului 4.

„Contractul încheiat între asociațiile de proprietari și RADET stipulează faptul că temperatura de livrare a apei calde către populație la intrarea în imobil trebuie să se încadreze între 55ÌŠ și 60ÌŠ C.
Ori, zile în șir, cetățenii Sectorului 4 au primit la robinet apă cu mult sub această temperatură! Iar ceea ce este mai grav decât faptul că acestor oameni li s-a refuzat dreptul la o viață în condiții decente și civilizate, deși au facturile achitate la zi, este modalitatea de facturare! Și aceasta, deoarece, pentru toată perioada în care RADET a încălcat clauzele contractuale care prevăd o anumită temperatură de livrare a apei, în baza a ceea ce au înregistrat apometrele, locuitorii Sectorului 4 vor trebui să plătească facturile ca și cum ar fi consumat apă caldă!”, spune edilul Sectorului 4, în sesizarea către ANPC.

Potrivit lui Cristian Popescu Piedone, consumatorii casnici, „pe lângă faptul că nu au beneficiat de drepturile lor legale, cu toate că și-au îndeplinit obligațiile contractuale, achitând în termenul impus facturile, acum vor fi nevoiți să plătească pentru un serviciu de care nu au beneficiat”.

„Vă solicităm ajutorul, ca Instituție a Statului responsabilă cu protejarea drepturilor consumatorilor, și vă rugăm să decideți în consecință, anexând prezentei sesizările înaintate Primăriei Sectorului 4 de asociațiile de proprietari care au avut de suferit în urma acestei situații”, mai spune primarul, în sesizare.

Bucureștenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 nu au mai avut apă caldă începând din 2 octombrie. ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET), a explicat că apa caldă nu a mai fost livrată la temperaturile obișnuite în urma reducerii cantității de gaze primite de la Distrigaz.

RADET a anunțat pe site, sâmbătă, că a fost nevoită să reducă temperatura apei calde, în sectoarele 2, 3, 4 și 5, din cauza reducerii presiunii și cantității de gaze livrate către ELCEN.

Începând de marți, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată către ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, Distrigaz anunțând sâmbătă că a reluat furnizarea la parametri normali.

„Creșterea temperaturii se face gradual. În prezent, ELCEN distribuie căldură la parametri optimi, dar intervine consumul la nivel local. Devine o chestiune de timp până consumatorul final va avea acces la apa caldă”, a explicat Gabriel Ignat, directorul general al ELCEN.

ELCEN a precizat că a acumulat datorii în valoare de 88 de milioane de lei către Distrigaz, în timp ce are de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fără a mai calcula și penalitățile, pentru energia termică livrată și neplatită în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014.

Reprezentanții ELCEN declarau duminică după-amiază, pentru MEDIAFAX, că apa caldă va reveni la temperatura obișnuită, până la ora 18.00, în toate sectoarele afectate din Capitală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...