Plutonierul adjutant Florinel Enache, felicitat de Obama și decorat de Băsescu, se întoarce miercuri acasă

Plutonierul adjutant Florinel Enache, felicitat de Obama și decorat de Băsescu, se întoarce miercuri acasă
Publicat: 15/05/2013, 12:43
Actualizat: 29/07/2014, 17:00

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache, rănit în urmă cu un an în Afganistan și care a fost decorat de Traian Băsescu, se întoarce miercuri în țară, fiind așteptat de ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, la Flotila 90 Transport Aerian, se arată într-un comunicat al MApN.

Plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, care aparține Brigăzii de Infanterie Mecanizată Focșani, aflat în misiune în provincia Zabul, a fost grav rănit, în mai anul trecut, în urma exploziei unui dispozitiv artizanal. În ultima perioadă, militarul român a fost internat la Centrul Național Medical Militar „Walter Reed”, din Bethesda, Maryland, Statele Unite ale Americii.

Președintele Traian Băsescu i-a conferit militarului român „Serviciul Credincios” – clasa I, cu însemn de război, pentru militari.

„În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni în Teatrul de operații din Afganistan, în timpul căreia a fost rănit, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Medalia Națională Serviciul Credincios – clasa I, cu însemn de război, pentru militari, domnului plutonier-adjutant principal Constantin-Florinel Enache. Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, domnul Mircea Dușa”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Barack Obama, în vizită la Florinel Enache

sursa foto Facebook White House

Ambasada Statelor Unite a publicat în 9 martie, pe pagina de Facebook, o fotografie cu președintele american Barack Obama, la patul de spital al lui Enache.

Florinel Enache a fost vizitat, la Centrul Național Medical Militar „Walter Reed”, și de Mircea Geoană. „Respectul pe care ni-l inspiră acest om în uniformă trebuie să se manifeste și la întoarcerea lui acasă. Sunt convins că statul român se va ocupa atent de recuperarea sa și că-și va respecta responsabilitățile pe care le are față de un om care și-a făcut datoria, cu disciplină și curaj, pentru țara sa, așa cum și Statele Unite înțeleg să-și onoreze barbații și femeile în uniformă”, a povestit Geoană pe Facebook, unde a postat și două fotografii cu militarul român.

sursa foto Facebook Mircea Geoană

Plutonierul adjutant Florinel Enache are 45 de ani, este din Gura Caliței și are un băiat, elev la un liceu din Focșani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase