PMB dezvăluie onorariul plătit Angelei Gheorghiu din răzbunare

PMB dezvăluie onorariul plătit Angelei Gheorghiu din răzbunare
Publicat: 13/06/2018, 04:59
Actualizat: 26/03/2019, 07:13

„La propunerea Primarului General și prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului București în data de 11 septembrie 2017, în semn de apreciere și recunoștință pentru promovarea Bucureștiului și a României în lume. Doamna Gheorghiu nu doar că a acceptat această înaltă distincție, dar A ȘI MULȚUMITPrimarului General și Consiliului General pentru aceasta. În data de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucureștiului, soprana Angela Gheorghiu a concertat în Piața Constituției din Capitală. Onorariul plătit de Primăria Municipiului București prin Arcub, pentru concertul susținut de soprana Angela Gheorghiu a fost de 144.906 EURO, inclusiv TVA”, transmite Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis marți Mediafax.

Instituția condusă de Gabriela Firea mai arată, referitor la ceremonia de acordare a titltului de cetățean de onoare și a Cheii Orașului București, că, la solicitarea expresă a artistei, s-a convenit ca evenimentul să aibă loc pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au făcut toate demersurile pentru organizarea acestui eveniment la Palatul Regal, la data solicitată de Angela Gheorghiu, însă, cu o seară înainte de eveniment, soprana a anunțat prin e-mail că nu mai poate participa la ceremonie „din motive personale”, condiționând participarea de soluționarea unor probleme fiscale, transmite Primăria Capitalei.

„Concret, artista a solicitat primarului general SĂ INTERVINĂ pe lângă Direcția de Impozite și Taxe sector 2, sau ANAF, pentru ȘTERGEREA UNOR DATORII pe care această le are, datorii reprezentând impozite și taxe neplătite. Primarul Capitalei nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluționa astfel de probleme”, mai arată Primăria Capitalei.

Reacția Primăriei Capitalei vine după ce Soprana Angela Gheorghiu a transmis un mesaj după evenimentul de pe Arena Națională în cinstea victoriei Simonei Halep la Roland Garros, precizând că a refuzat titlul de cetățean de onoare și că a rămas dezamăgită să vadă că edilul „continuă să se folosească de numele unor mari personalități”.

„Sunt profund deziluzionata, stimata doamna primar al orasului Bucuresti, pentru ca ati continuat sa va folositi de numele unor mari personalitati, oferindu-le cheia si cetatenia de onoare a Bucurestiului. Avand o cariera mondiala din anul 1990 pana astazi, sunt si eu un exemplu pentru elita si intelectualii din Romania ce nu se lasa instrumentalizati de dumneavoastra; da, tin sa subliniez ca am refuzat cheia si cetatenia de onoare a orasului Bucuresti in septembrie 2017 cu ocazia concertului meu, oferit de catre primaria orasului Bucuresti publicului din Romania. Am refuzat aceste onoruri si pe data de 1 decembrie 2017, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. V-am trimis chiar atunci, pe 1 decembrie 2017, un e-mail cu o scuza, crezand sincer ca va urma sa imi oferiti aceste distinctii doar pentru ceea ce reprezint in lumea artei internationale si nu pentru a va putea folosi de numele meu pentru imaginea politica a domniei voastre. Am simtit atunci ca munca si notorietatea mea vor fi instrumentalizate de catre dumneavoastra si de aceea am refuzat”, a scris, pe Facebook, Angela Gheorghiu.

Soprana a precizat că a aflat că, în aceeasi zi de 1 decembrie, primarul general Gabriela Firea a oferit cheia și cetățenia de onoare a Bucureștiului acelor șase personalități românești, care au răspuns afirmativ, „ca la comandă”.

„Ce au simtit oare acele 6 personalitati, care au fost invitate in aceeasi zi, in dimineata zilei de 1 decembrie, pentru a fi onorate, pe fuga, in locul meu, in ciuda lungilor cariere ce le-au avut, nu stiu. Mi-am dorit intotdeauna si inca imi doresc ca aceste onoruri primite din partea tarii mele sa imi fie oferite numai si numai pentru munca mea si pentru daruirea mea intru arta, pentru cariera ce am avut-o pe intreg mapamondul de 28 de ani. Exista multe metode de a onora un artist. Invit pe toti politicienii romani sa se poarte cuviincios si sa nu se mai serveasca niciodata pentru interesele lor marunte politice de marile personalitati din Romania ce obtin mari succese si victorii! Nu este elegant ca un om politic sa se serveasca in mod public de talentul, succesul si mai ales de munca unei personalitati artistice mondiale. Tin foarte mult sa va asigur ca exista si oameni care tin la demnitatea si la munca lor, dand dovada de o coloana vertebrala solida si care sunt extremi de atenti la imaginea, asocierea si onorabilitatea muncii lor. Recomand fiecarei personalitati in Romania ca in viitor sa cumpaneasca foarte bine inainte de a accepta o astfel de recunoastere”, își încheie mesajul Angela Gheorghiu.

După ce a apărut comunicatul PMB, sute de oameni i-au cerut Angelei Gheorghiu să dezmintă, dar cum artista nu a făcut asta, mesajele au devenit critice și injurioase la adresa artistei.

Simona Halep a prezentat, luni după-amiază, trofeul de la Roland-Garros pe Arena Națională, în aplauzele a zeci de mii de persoane, imnul național fiind cântat de Marcel Pavel și Monica Anghel, dar primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a fost huiduită. În momentul în care Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a început discursul prin care i-a făcut loc pe scenă Simonei Halep, mii de oameni au huiduit-o la unison. Gabriela Firea și-a dat seama că nu trebuie să prelungească momentul: „Bun venit, Simona Halep! Te rog să primești din sufletul nostru cheia orașului București și această plachetă ovațională. Îți mulțumim pentru tot ce ai făcut!”, au fost cuvintele politicianului, urmate de prima reacție a Simonei. Ulterior,Gabriela Firea, a transmis, pe Facebook, că încă de dimineață s-a încercat compromiterea acțiunii de ceea ce a numit „aparatul soroșist”.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată