Poliția Capitalei, controale la taximetriști și la șoferii care folosesc aplicațiile „ridesharing”. Au fost aplicate 39 de sancțiuni

Poliția Capitalei, controale la taximetriști și la șoferii care folosesc aplicațiile „ridesharing. Au fost aplicate 39 de sancțiuni
Publicat: 02/02/2020, 09:08

„În noaptea de 01/02.februarie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în mai multe puncte din municipiul Bucuresti în vederea reducerii riscului rutier în rândul participanților la trafic, verificarea legalității efectuării transportului alternativ cu un conducator auto, respectiv a transportului de persoane in regim de taxi si implicit pentru sancționarea celor care deși sunt autorizați nu respectă standardele de calitate si siguranta rutiera. De asemenea, în contextul diminuarii nivelului de victimizare a populatiei prin accidente rutiere testarea conducătorilor auto cu aparatul alcooltest/drugtest a reprezentat o prioritate pentru politistii rutieri care au urmarit cu ocazia controalelor efectuate depistarea conducatorilor auto care se deplaseaza pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive”, informează Poliția Capitalei.

Potrivit sursei citate, au fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale (14 transport alternativ, 17 transport in regim de taxi, 8 OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice), în valoare de peste 24.000 lei. Totodată, au fost identificați doi conducători auto care efectuau în mod ilegal transport de persoane, fără a deține copie conformă a autorizației de transport alternativ, respectiv autorizație taxi, context în care, s-a aplicat o amenda in cuantum de 1000 de lei, iar ca masura complementara, politistii rutieri au dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor respective, prin reținerea certificatului si a plăcuțelor cu numarul de înmatriculare

„În cadrul activităților de control au fost retrase 7 certificate de înmatriculare (3 transport alternativ, 3 taxi, 1 alte categorii de autovehicule-pentru folii neomologate aplicate pe geamuri) și au fost intocmite 2 dosare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, respectiv a substantelor psihoactive. Acest tip de acțiuni vor fi organizate în permanență de către Brigada Rutieră și vor fi vizați atât conducătorii auto ce efectuează transport alternativ, cât și cei care efectuează transport de persoane în regim taxi, în vederea impunerii unui climat de ordine publică și siguranță rutieră pe drumurile publice din Municipiul București”, mai precizează Poliția Capitalei.

De asemenea, au fost prezentate și câteva exemple:
➢ În orei 23.50, pe Bd. Regina Elisabeta a fost depistat un bărbat în vârstă de 51 de ani, care efectua transport alternativ de persoane cu un autoturism prin intermediul unei platforme digitale, fără a deține pentru acesta copie conforma a autorizatiei pentru transportul alternativ eliberata de Autoritatea Rutiera Romana. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, iar ca masura complementara s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioada de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numarul de înmatriculare.

➢ În jurul orei 23.15, un barbat in varsta de 33 de ani a fost depistat pe Splaiul Unirii intersectie cu str. Selari în timp ce efectua transport alternativ de persoane cu un autoturism prin intermediul unei platforme digitale fara a detine certificat de atestare a pregatirii profesionale, ecusoanele de transport alternativ și inspectie tehnica periodica pentru efectuarea transportului alternativ realizată la 6 luni. Persoana în cauză a fost sancționată contraventioal cu amenda in cunatum de 3305 lei, iar ca masura tehnico-administrativa s-a dispus retinerea certificatului de inmatriculare.

➢ În orei 04.10, în timp ce conducea un autoturism pe Bd. Lascar Catargiu, un tanar de 19 ani a fost inregistrat de apartul radar cu viteza de 80 km/h, limita de viteza pe sectorul de drum respectiv fiind de 60 km/h. Acesta a fost sanctionat cu amenda în cuantum de 290 și 2 puncte de penalizare aplicabile permisului de conducere. Totodată conducatorul autoturismului a fost testat de politistii rutieri cu aparatul DrugTest care a indicat prezenta in organism a patru substante psihoactive și anume:Cocaina, Benzodiazepina, Canabis, Amphetamine. Conducatorul autoturismului a fost transportat la sediul INML în vederea recoltarii probelor biologice. În cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta substanelor psihoactive.

➢ În orei 02.30 un barbat in varsta de 28 de ani a fost depistat pe bd. Timisoara in timp ce conducea un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Persoana în cauză a fost testată cu apartul alcooltest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la sediul INML in vederea recoltarii de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei in sange. În această situatie s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Noile reglementări vizează serviciile „ridesharing” au intrat în vigoare sâmbătă, 1 februarie. Astfel, șoferii care lucrează cu aplicațiile de „ridesharing” trebuie să obțină mai multe avize și certificate pentru a-și putea continua activitatea, altfel riscă amenzi usturătoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun