Poliția Rutieră anunță amenzi pentru șoferii bucureșteni care nu au anvelope de iarnă

Poliția Rutieră anunță amenzi pentru șoferii bucureșteni care nu au anvelope de iarnă
Guvernul a plafonat punctul de amendă prin ordonanță de urgență
Publicat: 01/03/2018, 16:47

„Polițiștii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo rutiere și a unui carosabil acoperit, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare. Autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece și circulației în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, mâzgă sau polei, iar deplasarea să se facă doar dacă este strict necesar și nu exista alt mijloc de transport în zona unde trebuie să se deplaseze. Polițiștii vor aplica sancțiuni în cazul în care autovehiculele aflate in circulație, în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, nu vor fi echipate cu anvelope de iarna”, informează Brigada Rutieră, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Agenții rutieri le mai recomandă șoferilor „să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colțurile intersecțiilor, pentru a nu obtura vizibilitate altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice”. Autoritățile sfătuiesc conducătorii auto să permită utilajelor de deszăpezire să intervină pentru a înlătura zăpadă de pe șosele.

„Pietonilor le recomandam să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiții de siguranță iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa”, completează sursa citată.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de ninsori moderate, vânt puternic și polei pentru Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat, valabilă de joi, de la ora 23.00 și până duminică, 4 martie, la ora 10.00. Meteorologii avertizează că, temporar, vor fi precipitații în majoritatea regiunilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase