POLITICĂ. Luptă internă în Alternativa pentru Germania (AfD) din cauza eliminării unui lider important al partidului/ AfD a pierdut încrederea electoratului în criza de coronavirus

POLITICĂ. Luptă internă în Alternativa pentru Germania (AfD) din cauza eliminării unui lider important al partidului/ AfD a pierdut încrederea electoratului în criza de coronavirus
Publicat: 19/05/2020, 14:37
Actualizat: 19/05/2020, 14:42

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), cel mai mare partid de opoziție din Bundestag, a optat pentru un atac vicios de infracțiuni publice care ar putea împărți partidul în două. Consiliul național al AfD anti-imigrație a votat strict vineri pentru a elimina calitatea de membru al liderului de partid Andreas Kalbitz.

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a renunțat la „o grenadă de mână”  din partid săptămâna trecută, eliminând facțiunea fanatică a liderului de partid din Brandenburg, Andreas Kalabitz și a unui membru cheie al lui Der Flügel, (The Wing), care reprezintă între 20% și 40% dintre membri, potrivit DW.com.

Kalbitz, un fost soldat profesionist, în vârstă de 47 de ani, care conduce AfD la Brandenburg, a fost respins din cauza că ar fi refuzat să informeze partidul despre fostul său membru al unui grup neonazist interzis, German Youths Loyal în Patria, atunci când a solicitat să se alăture la o petrecera din 2013. De asemenea, anul trecut a fost dezvăluit că a fost numit de ambasada Germaniei la Atena drept unul dintre cei 14 neonaziști care au călătorit în capitala greacă în 2007 pentru un miting de extremă dreaptă, potrivit The Guardian.

Potrivit rapoartelor, între timp, Partidul de la Brandenburg, a rămas fidel lui Kalabitz, votând luni pentru a-l înscrie în grupul parlamentar AfD. Chiar și cele mai înalte poziții ale partidului au fost împărțite: co-liderul Alice Weald și liderul parlamentar Alexander Gauland au votat pentru a-l menține Kalabitz la bord.

Protest anti-izolare

Acesta nu este un moment bun pentru AFD  care se luptă să stabilească o poziție în ceea ce privește epidemia de coronavirus. În ultimele săptămâni, la unele alegeri naționale a scăzut cu un procentaj de 10%. La începutul lunii martie, AFD a cerut guvernului să închidă granițele naționale ale Germaniei, unii politicieni încercând uneori să învină focarul de virus asupra migranților.

Acum, partidul a ajuns la nivelul protestelor anti-blocaj. Susținătorii AFD au făcut o prezență notabilă la astfel de evenimente, iar într-o postare pe Facebook publicată sâmbătă, Mathune i-a condamnat pe cei care au criticat măsurile de blocare, numindu-i „denunțători ai coronavirusului”.

Cenzura condusă de co-liderul relativ moderat al partidului, Jörg Meuthen, a fost văzută ca făcând parte dintr-o strategie de menținere a AfD ca o alternativă viabilă pentru alegătorii de clasă mijlocie oprită de o asociere cu pielii radicali.

„Suntem un partid conservator tradițional”, a declarat Meuthen, profesor de economie, la televiziunea publică ARD.

„Partidul nu știa cu adevărat ce să facă cu coronavirusul”

Politologul german și expertul populist de extremă dreapta Florian Hartleb a declarat că „partidul nu știa cu adevărat ce să facă cu coronavirusul”.

Potrivit informațiilor primite, „A susținut cursul Angelei Merkel în Parlament, acum începe practic să protesteze”, a spus pentru DW.

Purtătorul de cuvânt al AfD, Ronald Glaeser: „Multe dintre preocupările protestatarilor sunt justificate „

Însă purtătorul de cuvânt al AfD, Ronald Glaeser, la Berlin, a insistat că partidul pentru Germania a fost „ceva ca o avangardă”. La sfârșitul lunii februarie, la începutul lunii martie, a solicitat închiderea frontierei, spunând că trebuie furnizate măști, iar guvernul spunea: „Nu, nu avem nevoie de acei oameni, oricum nu ajută”, a spus DW.

Glaser a spus: „Acum, desigur, suntem cel mai rău în acest sens. Nu am chemat oamenii să protesteze în sensul că suntem de acord sută la sută cu toate cererile, dar multe dintre preocupările protestatarilor sunt justificate „.

Sâmbătă seară, Björn Höcke, liderul partidului turcesc, a postat pe Facebook un videoclip în care a descris împingerea de a expulza aliatul său Kalbitz ca un „act politic” în numele Meuthen și o „trădare”. Höcke, care este văzută ca personajul principal al tendinței naționaliste de völkisch a AfD, a adăugat: „Nu voi permite divizarea și distrugerea partidului nostru.”

Pentru a complica procedurile în continuare, cererea de aderare inițială din 2013 în care Kalbitz a omis să recunoască trecutul său neo-nazist pare să dispară.

Sondaje recente arată că AfD se plasează sub 10%

AfD a fost cea mai mare forță de opoziție din parlamentul Germaniei de la alegerile din 2017. Dar averile partidului s-au prăbușit în timpul pandemiei Covid-19, câteva sondaje recente arată că se plasează sub 10%.

Pentru Merkel, pandemia a determinat o revenire politică. Calificativele sale personale de aprobare s-au transformat în spatele unui management de criză perceput ca calm și competent, iar partidul său din Uniunea Creștină Democrată conduce sondajele cu aproximativ 38% din voturi.

AfD, o îmbrăcăminte populistă care în trecut a excelat să depună vina pentru evoluțiile geopolitice complexe pentru actori sau grupuri etnice unice, a renunțat la a acuza guvernul Merkel de a închide prea târziu frontierele țării și de a acuza că nu a ridicat blocajul mai devreme.

În aprilie, organizatorii de protest au susținut că au înregistrat un nou partid politic numit Widerstand2020 („Rezistența2020”) cu care vor căuta să intre în alegerile pentru Bundestag în 2021.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația