Pompierii care au intervenit în salonul morții au avut nevoie de consiliere psihologică pentru a reveni la serviciu (EXCLUSIV)

Redactor:
Andrei Dumitrescu
Pompierii care au intervenit în salonul morții au avut nevoie de consiliere psihologică pentru a reveni la serviciu (EXCLUSIV)
Pompierii nemțeni au fost tulburați de imaginea victimelor care au ars în secția ATI a Spitalului Județean Neamț/Sursa/Facebook

Pompierii care au participat, sâmbătă seara, la evacuarea victimelor și stingerea focului izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean Neamț, au auvut nevoie de consliere psihologică, marți dimineață, când au revenit la serviciu. Inițial, conducerea ISU Neamț hotărâse ca aceștia să rână acasă, în izolare, după ce au intrat în contact ci persoane bolnave de COVID-19, însă specialiștii DSP au stabilit că aceștia nu au fost expuși unui risc de infectare. 

Intervenția de sâmbătă seara a pompierilor și-a pus amprenta asupra psihicului acestora, în condițiile în care imaginea pe care au găsit-o în salonul morții a fost una cu un puternic impact emoțional, mai ales că cinci dintre victime erau aproape carbonizate.

Mai mult, oficiali din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au declarat, pentri Gândul.ro, că, inițial, conducerea ISU Neamț stabilise ca pompierii respectivi să intre în izolare, pe motiv că, în momentul intervenției nu ar fi purtat echipament corespunzător de protecție împotriva COVID-19.

Totuși, reprezentanții ISU Neamț susțin că, în urma unei anchete epidemiologice susținute de specialiștii DSP s-a ajuns la concluzia că pompierii salvatori nu puteau contacta virusul în timpul intervenției și, ca urmare, marți dimineață, s-au prezentat la serviciu.

Totuși, spun sursele citate, aceștia au avut nevoie de consilieră psihologică din partea specialistului ISU Neamț, care a discutat cu fiecare în parte.

S-a procedat la fel ca în cazul „Colectiv”

De altfel, la fel s-a întâmplat și acun cinci ani, în cazul teribilei tragedii de la clubul Colectiv, din București. Atunci, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au primit și ei consiliere psihologică, dar și sprijin din partea preotului unității.

Zece oameni au murit și alți șapte au fost grav răniți, sâmbătă seară, la Spitalului Județean Neamț, după ce la secția ATI, unde erau intubați bolnavii de COVID-19 care aveau nevoie de oxigen, a izbucnit un incendiu.

Anchetatorii bănuiesc că nenorocirea s-a produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică, însă nu s-a stabilt deocamdată dacă este vorba despre un scurtcircuit apărut la priză ca urmare a suprasolicitării instalației electrice sau a fost un scurtcircuit apărut în interiorul unui injectomat. Atât pacienții decedați, cât și cei răniți, erau bolnavi în stare gravă de Covid-19 și erau intubați la terapie intensivă.

Medicul de gardă, Cătălin Denciu, a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului după ce a intrat în foc pentru a-și salva pacienții. Doctorul Denciu a fost transferat, duminică dimineață la spitalul militar Regina Maria Astrid din Belgia, specializat în tratamentul pacienților arși, la care au fost tratați, cu cinci ani în urmă, mai multe victime ale incendiului izbucnit în clubul Colectiv.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
REZULTATE SONDAJ Mediafax și Ziarul Financiar. Cine câștigă alegerile parlamentare din 6 decembrie
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Horoscop 4 decembrie 2020. Zodiile care au noroc în dragoste
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Cătălin Botezatu, astăzi este ziua lui de naștere! Ce vârstă a împlinit creatorul de modă
Inchide