Ponta le făcea cadou funcții oamenilor care îi dădeau lui Ghiță informații din dosare. Cum a organizat deputatul operațiunea „Salvați-l pe Moșu`!”

Ponta le făcea cadou funcții oamenilor care îi dădeau lui Ghiță informații din dosare. Cum a organizat deputatul operațiunea „Salvați-l pe Moșu`!
Publicat: 25/03/2016, 17:49

DNA menționează, în referatul prin care cere încuviințarea arestării deputatului Sebastian Ghiță, că Victor Ponta i-ar oferit o funcție de conducere procurorului Liviu Tudose, magistratul fiind în prezent arestat preventiv pentru că i-ar fi furnizat informații dintr-un dosar lui Sebatian Ghiță.

Procurorii redau în document o declarație dată la începutul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, în care acesta susține că „în primăvara anului 2014, împreună cu Ghiță Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o funcție de conducere, respectiv director Departamentului pentru Luptă Antifraudă sau o funcție de execuție în cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, în principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializată”, se arată în referatul Direcției Naționale Anticorpuție, obținut de MEDIAFAX.

Informația a fost confirmată și de unul dintre martorii din dosar, susțin procurorii, potrivit căruia „în cursul anilor 2013-2014, în timp ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești instrumenta dosarul, pentru a-l recompensa pentru sprijinul informativ acordat, Ghiță Sebastian i-a facilitat lui Tudose Liviu o întâlnire cu premierul Victor Ponta, care a avut loc în București, prilej cu care procurorului i s-a oferit funcția de șef al Departamentului pentru Luptă Antifraudă”, acesta precizând și că „pentru a justifica desele întâlniri pe care le are cu procurorul general Tudose Liviu, Ghiță Sebastian i-a propus acestuia să devină nașul de cununie al unui apropiat de-al său, lucru care s-a și materializat în cursul lunii august 2013, la eveniment fiind prezent și Victor Ponta care a stat la masă cu procurorul general”, se precizează în documente.

Potrivit declarației date de Liviu Tudose, începând cu toamna anului 2013, parlamentarul Sebastian Ghiță a început să îl viziteze tot mai des „solicitându-i, în mod insistent, „să-l salvez pe Moșu`” referindu-se la Mircea Cosma, întrucât pe măsură ce avansau cercetările în respectiva cauză, era previzibil că se va ajunge la Mircea Cosma, la acel moment fiind de notorietate faptul că societățile agreate plăteau șefului Consiliului Județean Prahova comisioane pentru acordarea lucrărilor”, arată procurorii.

Un alt martor îl descrie pe Sebastian Ghiță ca fiind „persoana care hotărăște promovarea, numirea definitivă sau temporară a unor persoane agreate de acesta în funcții de conducere din cadrul unor instituții descentralizate”, mai scrie în document.

Procurorii își motivează cererea de ridicare a imunității susținând că acesta s-a folosit de „încrederea acordată prezumat de statul român în exercitarea cu onestitate și cinste a unei înalte demnități publice cum este cea de parlamentar – ales al cetățenilor români” și „a săvârșit mai multe infracțiuni, dovedindu-și astfel disprețul fățiș față de legi, față de colectivitatea reprezentată în Parlament și cetățenii care l-au ales, față de instituțiile statului” arată DNA.

Procurorul șef adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose, a fost arestat, vineri, pentru o perioadă 30 de zile, alături de Constantin Ispas, fostul șef al DGA Prahova, Viorel Dosaru, fostul șef al Poliției Prahova, și de procurorul Aurelian Mihăilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată