Povestea înfiorătoare a cofetarului ucis de măcelari împreună cu mielul pentru Paște

Povestea înfiorătoare a cofetarului ucis de măcelari împreună cu mielul pentru Paște
caracter ilustrativ
Publicat: 23/04/2022, 16:22
Actualizat: 26/04/2022, 10:21

Un cofetar prosper ai anilor ’80 a sfârșit în condiții îngrozitoare, după ce a fost omorât cu sălbăticie chiar de măcelarii care veniseră să-i taie un miel. Achetatorii care, la fel ca toată lumea, așteptau sfintele sărbători, au rămas marcați de tabloul diavolesc pe care l-au găsit în apartamentul victimei.

Scenele sângeroase ale crimei a rămase în istoria criminologiei românești au avut loc în anul 1986. Românii care aveau o situație financiară bună erau puțini, iar un astfel de om înstărit era A.G.

Fiul lui său a încercat în repetate rânduri să-și găsească tatăl la telefon. Pentru că omul nu răspundea, tânărul a devenit îngrijorat și a plecat la adresa acestuia.

Trupul măcelărit era aruncat în cadă

Ajuns în fața ușii, acesta a găsit ușa încuiată. A intrat cu cheia pe care o avea de tatăl său, „pentru orice eventualitate”, iar ce a găsit înăuntru poate marca un om pentru tot restul vieții.

Pereții erau mânjiți de sânge, iar trupul măcelărit al tatălui său zăcea aruncat în cadă.

Locul crimei arăta parcă rupt dintr-un film de groază. În bucătărie s-au găsit ingrediente pentru prăjituri, iar în chiuvetă erau două ciocane, cuțite, veselă etc, peste care curgea apă.

Pe balcon s-au găsit diferite bunuri de „uz gospodăresc”, dar și o blană de miel, plină de sânge, băgată într-o pungă din plastic.

S-a constatat că blana provenea de la un miel alb, sacrificat recent nefiind dată cu sare. În baie s-au găsit cioburi de pahar, o baltă de sânge și stropi și mânjituri pe perete.

La necropsie, legiștii au stabilit că victima avea craniul spart în mai multe locuri și gâtul tăiat.

Traian Tandin, un fost ofițer de poliție devenit scriitor la finalul carierei, a relatat în lucrările sale că, înițal, anhetatorii luaseră în calcul trei piste.

Prima, a fost că omorul a fost comis, în scop de jaf, de cunoscuți care știau că b are bunuri de valoare. A doua variantă de lucru a fost o posibilă răzbunare, comisă de persoane care au încercat să simuleze un jaf, iar ultima ipoteză luată în calcul a fost aceea că autorul ar putea fi o rudă apropiată, poate chiar unul dintre fiii celui ucis.

În urma cercetării criminalistice a locului faptei, anchetatorii au tras o concluzie teribilă, care semăna mai degrabă cu o scenă dintr-un film horror, cu buget redus.

S-a găsit lână de miel în rănile victimei

După ce într-una dintre răni s-au găsit fire de lână de culoare albă, polițiștii au înțeles că persoane neconoscute sacrificaseră un miel în cadă, apoi, cu același cuțit, au tăiat și gâtul proprietarului apartamentului.

Ulterior, au jupuit animalul, au băgat pielea într-o sacoșă, iar trupul bărbatului a fost pus în cadă în locul mielului.

Despre victimă, polițiștii au stabilit că avea doi copii majori, lucrase cu soția la o cofetărie, soția murise în urmă cu un an si locuia singur.

În locuință s-au găsit foarte multe obiecte de îmbrăcăminte pentru bărbați și femei, multe din acestea fiind noi, cu etichete, garnituri de lenjerie de pat. Cu ocazia activităților desfășurate, s-au obținut date privind caracteristicile a două ghiuluri de aur, pe care obișnuia să le poarte și nu au fost găsite”, scrie Traian Tandin în lurarea Căpitan la crime.

Ultima dată fusese văzut la un magazin alimentar, de unde cumparase o sticlă de coniac.Atunci când a achitat băutura, bărbatul scosese din din buzunar o sumă mare de bani, potrivit relatării făcute de vânzătoare.

Așa cum se procedează în astfel de cazuri, au fost stabilite persoanele din anturajul victimei. A fost identificată, mai întâi, o femeie de 21 de ani, angajată la un centru de colectare a deșeurilor de hârtie, despărtită de soț, care venea să-l ajute pe G. în gospodărie.

A mai fost identificat Ion Stoica, care lucra la centru de produse de panificație, de la care  la care victima obișnuia să se aprovizioneze cu produe.

Cu doua seri înainte de crimă, femeia venise să-i spele rufele. Ea a relatat că în jurul orei 19.00, victima a primit un telefon. G. i-a zis ca a vorbit angajat de la „covrigi calzi” care vine sa-i aducă un miel.

În aproximativ 15 minute, la ușa lui G. au ajuns doi bărbați cu un miel și au intrat în bucatarie. Femeia nu i-a văzut pentră era in baie, după care a plecat.

Pornind de la acest fir, polițiștii au aflat că acest Ion Stoica, de la „covrigi calzi”, are un bun prieten care îl ajută pe timpul nopții, deși nu e salariat, ce a fost și condamnat.

Stoica ar fi afirmat că îi era teamă dacă la cercetarea locului faptei s-a găsit o piele de miel, deoarece va intra și el în încurcătură, deoarece avea sa-i dea victimei și 500 lei pe care îi luase sub formă de împrumut.

S-au făcut verificări la proprietarii de oi din jurul Ploieștiului, stabilindu-se că, înainte ca G. să fie găsi mort, Ion Stoica a cumpărat un miel alb cu suma de 300 lei. Întrucât nu avea bani la el, lăsase buletinul drept garanție.

Adus la poliție și anchetat în amănunt, acesta a recunoscut, în cele din urmă, ca l-a omorât pe cofetar. În plus, a recunoscut și faptul că fapta a fost comisă cu ajutorul unui văr de-al său, Nicolae Cotigă.

Criminalii aveau datorii mari

Sotia lui Stoica nu știa nimic despre fata bărbatului ei, dar a povestit ofițerilor Poliției Capitalei că soțul era un om violent și o amenința pe ea și cele doua fiice, că le omoară: „Vă tai bergățile la toate și vă îngrop”, spunea acesta.

În plus, femeia a mai mărturisit că soțul ei are datorii peste 50.000 lei la diverși cetățeni și că plătea aceste datorii, în general, din salariul ei.

După ce au recunoscut, criminalii și-au descris fapta cu lux de amănunte și au explicat că scopul crimei a fost jaful, în condițiile în care aveau datorii mari.

Omorul a fost comis in baie, după ce au sacrificat mielul. Loviturile cu ciocanul au fost aplicate, în cap si pe spatele victimei de Nicolae Cotigă, în timp ce Stoica ținea victima de gât, după care a luat cuțitul și i-a tăiat gâtul, în același mod în care procedase și la sacrificare mielului.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă